Raumar har fått nye hjemmesider på idrettenonline: https://raumar.idrettenonline.no/

Hjem > Nyheter > Gutta tangerte fjorårets 10MILA plassering

Gutta tangerte fjorårets 10MILA plassering

5 mai 2013

logo 10Mila 2013Herrelaget løp i dag tidlig i mål til en flott 48. plass i årets 10MILA-stafett nord for Stockholm, og tangerte dermed fjorårets plassering. Med det var de tiende beste norske lag blant ca 350 lag totalt i stafetten.  Raumar gratulerer gutta med flott innsats 🙂

Nå oppdatert med førstereisgutt Eskils beretning fra turen!

Med sterke tradisjoner og gode resultater de siste årene, var det en spent totning som dro på tur med Raumar for å prøve å gjøre natten kortest mulig for herrene, og ikke minst følge med ungdommene og chicksa i klubben!

Bussen skulle gå fredag morgen, men Torben fikk overtalt både Alex og undertegnede til å dra bortover henholdsvis onsdag og torsdag. Utenfor Arlanda traff jeg dermed to ferdigruga tyske egg, som begge skulle ut på økt torsdag ettermiddag
. Dagen ble brukt til besiktigelse av terreng, samt å spise seg opp (spesielt Alex heiv innpå med mongolske retter på lokalrestauranten Djenghis Khan, da han stod foran sin 1. långa natten). Fredagen fortsatte i samme spor, vel vitende om at resten av gjengen og var klare for avreise i buss, bortsett fra den skoleglade Rustad da, som selvsagt måtte på skolen… Med et slagkraftig ungdomslag, et sprudlende damelag, samt ett og et halvt herrelag (sammenslåing med Frol) lå alt til rette for en RÅ helg i de svenske skoger.

Lørdag morgen, og tyskerne hadde proppet i seg bacon til den store gullmedalje på hotellet.

Kartplanken klar til start (foto fra 2013.10mila.se)

Kartplanken klar til start (foto fra 2013.10mila.se)

Ungdommene startet 11.30, og selvsagt måtte vi se hva framtidens Raumar-helter var gode for! Etter både å ha overvært ungdommenes og damenes stafetter, ble det en kjapp pizzatur(meget bra iniativ Ola Skage), og dermed var magene stappet av karbohydrater(Skage mente pizza var bedre enn pasta, for pasta var bare vann…ponktum!). Mørket senket seg, og det var tid for herrene å vise muskler. Likevel var problemene allerede i gang for Raumar før startskuddet hadde gått
. Harald lå utslått i teltet med sykdom, og dermed måtte til slutt til og med den hardbarka bonden fra Eidsvold gi tapt for feber. Dermed ble Ståle «aka supermann» kastet inn på laget, og Anders tok over Haralds etappe.

Skolesliter Rustad var også kommet på plass, og i det startskuddet gikk 22.15, kunne man se Raumardrakta langt framme i feltet. Eirik åpnet bra, men fikk problemer utover etappen
. Ikke helt fornøyd kom han i mål åtte minutter bak teten på etappen, men Eirik var ikke alene om å tape tid. Store tidsdifferanser og mye bomming, fikk og topplag som Tyrving og

En av Kristiansands misser på 1.etappe (fra http://news.worldofo.com/2013/05/05/10mila-2013-wow-what-a-night-of-mistakes/)

Kristiansand erfare
. Dermed var det bare for vår første tysker å legge ut på jakt! Torben startet der Eirik slapp, og bommet litt på 1.post. Deretter fikk han lykta til å lyse på riktige reflekser, og løp et meget godt mellomparti, før det ble litt rot igjen på slutten. Torben sa seg mellomfornøyd med sin etappe, og kunne sende ut Anders på 69. plass. Anders høvla gjennom den 13.5 kilometer lange løypa på 81 minutter. Med andre ord lite bom og stålkontroll fra Hærlands store nattrev, og dermed fikk tysker nummer to gå ut som nummer 52, som ønsket i en klynge. Alex holdt klynga, men sa selv det hadde gått litt tungt de siste 20 minuttene. Allikevel en god prestasjon på sin 1. långa natten, og vekslet som nummer 56. Dermed var det Trygve sin tur. Trygve ble kastet ut på femte etappe etter at Anders ble flyttet til tredje. Normalt så trygge Trygve løp ganske godt lenge, men så ble det en stygg paralellfeil, som kostet nærmere 10 minutter. Dermed var Trygve ikke spesielt fornøyd i mål, men vi vet han kommer revansjesugen tilbake både på Jukola og 10mila neste år! Øyvind fikk heller ikke fullklaff, men gjennomførte sjette etappe på 71 minutter, og sendte supermann ut på 7. etappe som nummer 62. Ståle viste lagånd av sjelden rang, og løp en god etappe. I mål vekslet han

Superreserve Ståle gjorde jobben (som alltid!)

Superreserve Ståle gjorde jobben (som alltid!)

som nummer 61. Liggenes i mål med en hjertefrekvens lagleder Terje mente var faretruende høy, var alle krefter sugd ut av Ståle, som ifølge Terje nærmere 20 plasser fra veksling til utsjekking drikke etter mål… (og det var ganske store differanser i år.) Nå var det dermed tid for polsk show for Raumar. Rafal løp så fort, så han ikke engang ble registrert på 6.6 kilometer, men i mål dukket han opp etter kun 75 minutter på sine 13.5 kilometer! Rafal løp dermed laget opp til 52. plass, og sendte ut «the Totning from hell» i sin debut for Raumar på 9.6 kilometer. Løpet gikk ganske bra, og uten store bommer beholdt han huggu godt på skakke i oppløpet (godt sliten), og kunne sende ut «Håvard the hunter» (eller sussebassen i følge kjæresten Maren) på en fortsatt 52 . plass. Sussebassen bommet litt i starten, men så kom han på at han måtte rekke en konfirmasjon hjemme i Norge, og flyet gikk 12.30! Dermed fikk Håvard opp farten, og minsket bommene, og avsluttet kanonsterkt på en solid 48. plass for Raumar!

 

Totalt sett kom vi litt skjevt ut etter hva vi hadde håpet på, men unngikk de store missene hele veien, og klarte å kopiere fjorårets 48. plass! Vi har mer inne, og vi regner med å se en sulten revansjesugen Harald til start på Jukola!

Totalt sett en utrolig flott tur, og som førstereisgutt som Raumar-løper frister det definitivt til gjentakelse med en lagånd ut av de sjeldne, solid heiagjeng, tålmodige, dyktige lagledere, og ikke minst eksepsjonelt gode kokker! Den grøten som ble disket opp med gjorde underverker, og motivasjon til å komme fort inn igjen !

Hilsen Eskil!

 

På herrelaget løp i rekkefølge: Eirik Rustad, Torben Wendler, Anders Vister, Alexander Lubina, Trygve Tømta, Øyvind Lund, Ståle Sønsterudbråten, Rafal Podzinski, Eskil Sande Gullord og Håvard Haga.

Du kan også lese reportasje på Ullensaker o-lag sin hjemmeside.

Vi tar med at tre andre Raumarløpere var med og kjempet om topp-plasseringer. Vetle Ruud Bråten og Eskil Kinneberg var med på IFK Gøteborg sitt lag som tok 3 plassen, begge etter meget sterke løp for sitt lag.  Eirik Kamstrup Hovind løp ankeretappen på NTNUIs lag som tok 11 plassen i stafetten.

Tags:

Kommentarer er stengt