Raumar har fått nye hjemmesider på idrettenonline: https://raumar.idrettenonline.no/

Hjem > Nyheter > Damenes tiomila 2012

Damenes tiomila 2012

Forventningene til damene foran tio-mila 2012 var noe høyere enn tidligere år. Ville de klare å gjennomføre gode nok løp som til slutt var opp mot bestenotering?

Det åpnet bra. Vår nyervervelse fra Polen, Agata Stankiewicz, løp en godkjent 1 etappe. Hun var tydelig nervøs før start og litt usikker på taktikken, men ble sammen med coachen enig om at de 3 første postene var viktige å spikre. Satt de uten bom ville hun komme godt igang og da er det bare å følge «toget» med rundt. Hun  vekslet ca 6min bak teten på 115 plass.

Anne K Hovin løp ut på 2 etappe med et mål om å avansere i feltet
. Verken o-teknikken eller det fysiske spilte på lag med Anne denne dagen. Hun syntes hun ikke fikk opp farten og det ble noen småmisser underveis. Etter drøye 63min i skogen vekslet Anne på 157 plass ca 18min etter teten. Etter å ha vært vår jevneste jente med stabil løping i vår, var det en tydelig skuffet Anne som kom til veksling.

Marie H Håversen hadde fått 3 etappen på tio-laget 2012. 5.7km ugafflet var oppgaven, noe Marie gledet seg stort til for start. Hun virket tent og gjorde et jevnt ok løp. Hun hadde kunn små misser og syntes farten var ok. Hun avanserte 15 plasser til 142 pl, men tapte desverre litt for mye tid. Vi lå nå ca 28 min bak.

Vilde Kinneberg ble funnet verdig en plass på laget etter flere jevne løp under våren. På 4 etappe som målte 7,4km var håpet at seigheten og stabiliteten i o-inga til «jr» vil gi avansement på resultatlista. En liten ferie i London før tio gjorde kanskje bena til Vilde litt seige? Etter drøye timen i skogen kom Vilde til veksling på 147 pl ca 47 min bak teten.

Siste etappen var i år gitt til vår andre nyervervelse fra Polen,Natalia Ewiak . En litt betenkt jente med respekt for distansen på slutten la i vei med et klart mål: Godt o-teknisk løp, og gå i kjeller`n om det trengtes. Etter  et jevnt løp avanserte hun laget til 134 pl….trodde vi! En gråtkvalt jente kunne fortelle oss noe som vil bli diskutert heftig i svensk o-sport fremover.

Ved avlesning av SI-pinne viste denne seg å være tom!! Brikken hadde blitt nullet 3min etter at hun stemplet i mål. Et mysterium for oss og for arrangøren. 7 andre lag led samme skjebne. Dette virker helt opplagt som en systemfeil hos arrangøren, for oss og mange andre, men akk. Svensker er svensker…»har ni inget kvitto från kontrollen så er det erat fel»

Som sagt pågår en heftig diskusjon på www.orienterare.nu og arrangøren vil jobbe sammen med leverandør av si-systemet for å finne årsaken. Intill videre er vi satt på disk, noe vi ikke aksepterer. Vi la inn protest og fikk beskjed om at vi ville bli kontaktet videre. Inget skjer!

Hvis vi får godkjent stafetten må konklusjonen være: Vi kan bedre, vi må trene mer hvis vi vil prestere! 134 pl er litt under pari.

Neste stafette er Venla Kavlen, la oss reise kjerringa

 

 

 

Tags:

Kommentarer er stengt