Raumar har fått nye hjemmesider på idrettenonline: https://raumar.idrettenonline.no/

Hjem > Nyheter > Anders tatt ut til Junior European Cup

Anders tatt ut til Junior European Cup

14 september 2016

jec2016_logo

Etter gode prestasjoner på NM i Bodø forrige helg er Anders Haga tatt ut til å representere Norge i Junior European Cup (JEC) som arrangeres i Skottland 30
. september til 2. oktober
.

Anders løp flere gode løp på NM, han ble nr . 7 på langdistansen, vant (!) mellomdistansen og tok bronse på NM senior stafett sammen med Vetle Ruud Bråten og Eskil Kinneberg. Han hadde altså virkelig prikket inn formen til NM-uka. NM var hovedmålet for Anders denne sesongen som også satser langrenn
. Det er fint å kombinere langrenn og orientering i følge Anders. – Det er godt å ha litt annet fokus noen uker, å holde på med noe annet. Trening i terreng er jo også veldig bra trening til langrennssesongen, legger han til. Med en god fysisk form og langturer med innlagt o-teknikk sammen med bror Magne i sommer var forberedelsene til NM i boks
. – Mellomdistansen i NM var kanskje mitt beste løp noensinne, sier Anders. Han følte lite press på mellomdistansen etter å ikke ha fått det så bra til som han ville på langdistansen. Da kunne han senke skuldrene og løpe stabilt o-teknisk. – Jeg hadde ingen bommer, men nølte litt inn i et par av de vanskelige postene og det var kanskje like bra, så ble det ingen bom. Også 1. etappen på stafetten var et godt gjennomført løp. – Jeg løp bra og hadde kontroll på teten i starten, men hadde en annen gafling og måtte løpe en del alene etterhvert, sier Anders. Et helt greit løp i følge han selv, som sammen med lagkompisene holdt til bronse.

Anders Haga NM 2016

JEC arrangeres altså i Skottland om et par uker. På programmet står sprint, stafett og langdistanse. – Jeg hadde egentlig tenkt å avslutte o-sesongen etter NM, kanskje løpe blodslitet, men så fristet det med JEC, sier Anders.

Terrenget på JEC skal han sette seg inn i nå de to ukene som er igjen og trene en del o-teknikk for å beholde den gode flyten. Sprintformen er visst litt usikker, men stafett og lang kan bli bra. På spørsmål om hvilke ambisjoner han har svarer han at det er veldig gøy bare å få løpe JEC.
– Men jeg løper for å komme på pallen i et av løpene, legger han raskt til.

Vi ønsker lykke til!

Tags:

Kommentarer er stengt