Hjem > Nyheter > Pokalen kom hjem til Stabburet!

Pokalen kom hjem til Stabburet!

8 juni 2013

Etter at alle 15 løpere på laget gjorde jobben, kunne Magne løpe Raumar inn til seier i 15stafetten for tredje gang på fire år. Pokalen er nå tilbake der den hører hjemme, på stabburet på Hovin, etter at vi lånte den bort til Lillomarka etter fjorårets 2.plass. På 1.laget løp Mads, Ingvild, Line Maria, Trygve, Simen, Eirik, Ingrid, Heidi, Anne Grethe, Sondre, Johan, Håvard, Anders, Ståle og Magne. Seieren ble tradisjon tro feira med grillfest på samlingsplass!

WINNING! (foto Oppsal IF)

Før årets stafett sto Raumar med rekka 3.plass (2007), 2.plass (2008), 3.plass (2009, bare 12etapper), 1.plass (2010), 1.plass (2011) og 2.plass (2012), og det var en revansjesugen gjeng som sto på start etter det forsmederlige nederlaget mot Grorudgjengen i fjor. Taktikken rundt lagoppsettet var lagt i de seine natterstimer, og stafettcoach Sønsterudbråten mente laget helt klart kunne kjempe om seieren hvis alle gjorde jobben.

Kl.11 var det rutinerte-Ingvild, førstegangpåførstelaget-Mads, samt russejenta-Line Maria som sto på startstreken, klare for den seige motbakken til startpost. Alle ga jernet, opp bakken, og hele veien rundt. Ingvild og Mads kom inn ca 2:30 bak tet, mens en sliten Line Maria kunne fortelle om litt surring, og ga fra seg kartet 10:30 etter. Vi var nå på 9.plass, og 8:14 etter at Lillomarka hadde fått inn sine tre løpere.
For 2.laget løp Bjørnar en strålende 1.etappe, og når Anne og Hanne også kom, var 2.laget på 21.plass

2.etappe løpes av seniorer og juniorer, og for oss løp traver-Trygve, sjumils-Simen og enestående-Eirik. Alle tre løp sånn man skal på stafett; sikkert, kontrollert, og fort der man kan. Nå var vi 4.lag med alle tre løpere til veksling, 5:48 bak Tyrving, og bare 2:20 bak Lillomarka.
2.laget med Tor Arve, Bent og Øystein løp seg opp til 20.plass

3.etappe er enten for unge urutinerte og raske ungfoler, eller – som for oss – damer i sin beste alder 🙂 Impulsive-Ingrid, Hurtige-Heidi og aktive-Anne Grethe gjorde jobben, og klatra opp på 3.plass. Løypelengden passet nok bedre enn vanskelighetsgraden!
Kasper, Emil og Mathilde løp alle veldig godt for 2.laget
. Dette er løpere som ikke har løpt så mange stafetter før!

Etter 4.etappe handler det om å komme så tett som mulig til veksling. Slitne-Sondre har grua seg til etappen i en uke, og visste at det kom til å bli et helvete på slutten. Jagende-Johan og Hjulbente-Håvard kom raskt opp i ryggen, passerte Sondre, men løp aldri i fra . Halve etappen gikk som en lagtempo, der alt gikk ut på å få tredjemann så raskt som mulig til veksling. Det ble løpt stødig, og kun 4:22 etter Tyrving kunne Sondre sende ut en angrepslysten-Anders.

ambisiøse-Anders Vister har i år vært en av Norges beste juniorer, og i konkurranse med Tyrving og Lillomarkas rutinerte veteraner ble det rått parti. Et rødt svusj var det eneste de fikk med seg, og nå var Raumar i tet i 15stafetten, 30sekunder foran Nydalen, 4min foran Tyrving og 6min foran Lillomarka! Hadde arrogante-Anders avgjort stafetten?

Stødige-Ståle sparte ikke på spurten, og sprinta opp til startpost. Resten av løypa var det også bare å gønne på. Luka bakover økte, og en suuuupersliten-Ståle kunne sende ut vraka-Magne med 2:19, 5:55 og 6:49 i forsprang til de jagende laga. Megaspreke-Magne, som faktisk klaga over tunge bein, fikk som Ståle og Anders beste etappetid, og vi var ALDRI trua gjennom de siste 6kilometerne. Grorud-Gaute, Nydalen-ThierrySørensen og Tyrving-Russland kjempa om de neste plassene, for seieren var et faktum, og vi kunne gå opp på det øverste trinnet på pallen! Neste år kommer vi tilbake for å ta seieren nok en gang!

2.laget avsluttet med Bjørn Haga, Bjørn Børke, Tor Strand, Astrid Brevik, Kari Kokken Hovind og Simen Ellingsen, og ble til slutt nr.18

Takk til Oppsal, som i år gjennomførte en super 15stafett. Her var arenaen koselig, løypene gode, terrenget supert, resultatene kom faktisk raskt (og korrekt) opp på arena, og på nett i løpet av kvelden. Ikke tok aggregatet en pause heller! Vi sees neste år!