Raumar har fått nye hjemmesider på idrettenonline: https://raumar.idrettenonline.no/

Hjem > Nyheter > Bergen Sprint Camp

Bergen Sprint Camp

29 januar 2012

I helga tok Coach Ståle med seg 6 løpere på tokt til Bergen for å trene på sprint
. Norge har ikke hatt for vane å varte opp med fantastiske internasjonale prestasjoner i denne grenen, og hvis vi skal klare det i fremtiden så må det trenes. Norsk Orientering har derfor laget en sprintgruppe som satser spesielt på sprint, og Eskil og Vetle var med i denne gruppa. Med Raumar dro Karoline, Line Maria, Marie, Anders og 2xEirik

Det var en hard og intensiv samling som venta oss i byen mellom de 7 fjell. På fredag kveld var det en nattsprint fra Fana Stadion, i et terreng som både inneholdt gater og skog. Det var spesielt de to langstrekkene som skilte løperne. Eskil vant denne etappe!

Lørdag var det tid for en vanlig bysprint, i alt fra oversiktlige og enkle gater, til trange smug og bakgater. Noen fikk erfare at det er viktig å lese postbeskrivelsen, for som Karoline sa: »Når man står under brua, og ser posten over seg #denfølelsen » Det ble veldig tett i herreklassen, og Vetle, Eskil og Eirik R plasserte seg høyt oppe igjen, mens Line Maria og Marie nok løp helgas beste løp denne økta!

På ettermiddagen ble vi presentert for Urb-O-sløyfer, en slags sprint-intervaller med 5 runder fra 500-900m i et ekstremt krevende byområde
. En av sløyfene er vist til høyre
. Det krydde av smågater, trapper, blindveier, og ikke minst løpere. STRESS!! Her var det ikke nødvendigvis den med mest krutt i beina som vant, og det var mange løpere som ble observert stående å klø seg i hodet. Eirik KH viste at dette passer han bra!

Søndag var det puljestarter som avgjorde sluttresultatene
. Her var det lange og korte strekk, og selv med gaffling ble det tette oppgjør. Emil Wingstedt, sprinttrenern viste hvem som var sjefen, og tok seieren foran Lars Skjeset og Eskil. I totalen ble Vetle nr 4, EirikR 7, Eirik KH 9, Anders 22, Line Maria 17, Marie 18 og Karoline sto over finalen. Sammenlagtresultatene kan du studere her!

Bra karttrening i vinterkulda for de som ikke var med på samlinga, er å se på løypene som ble løpt, og tegne hvor du ville løpt! Alle kartene finner du på denne siden!

Enkelte måtte bevege noe støle bein ut og inn av flyet på Flesland og Gardermoen, men alle var fornøyde med utbytte . Varegg varta opp med strålende økter og supert opplegg fra start til mål, og vi var også veldig heldige med været; Ikke en dråpe regn!! Bergen er muligens Norges beste sprintby!

Tags:

Kommentarer er stengt