Hjem > Nyheter > VM-gull til Eskil på mellomdistanse!!! Silje nr. 9!

VM-gull til Eskil på mellomdistanse!!! Silje nr. 9!

8 august 2018

Eskil slo til og ble Verdensmester på mellomdistanse i Latvia i går. Det var vanvittig spennende å følge løpet live med GPS-tracking og live-passeringstider! Favoritten Olav Lundanes tok oppskriftsmessig ledelsen fra start, men på 12. post var han unøyaktig med retningen, og gikk dermed på en bom. Da var det nok mange som avskrev norsk medalje. Eskil startet noe senere, og lå litt lengre bak tidlig i løpet (17. plass etter 1,6 km), men det var svært jevnt og etter 3,1 km (ca. halvveis) var han på 5. plass bare 34 sekunder bak. Sveitseren Florian Howald som startet 2 minutter foran Eskil lå på dette tidspunkt på 2. plass 22. sekunder foran Eskil. Man kunne stadig se at Eskil kom nærmere og nærmere halen på Howalds GPS-spor. På de to neste meldepostene ledet Howald løpet, men Eskil var bare 7 sekunder bak på arenapassering, og avstanden til halen ble stadig mindre. Men bak kom også Daniel Hubmann (Sveits) som stadig lå noen sekunder bak Eskil. Medalje innen rekkevidde! På forvarselet var Eskil i tet, 4 sekunder foran disse to gutta . Han leverte en sterk sluttspurt, og vant tilslutt 6 sekunder foran Hubmann og 14 foran Howald. Grattis!!!

VM-mellom-pallen (foto: Lene)

Silje har også levert 2 sterke løp i VM. Etter en noe svak individuell sprint hvor det ble for mange feil (22. plass) kom hun inn som reserve på søndagens sprint-stafett. Der slo hun til på 1. etappe og gjorde et sterkt løp, hun vekslet da som nr. 3 kun 5 sekunder bak lørdagens sølv-vinner Tove Aleksandersson! Ut fra det vi kunne se på trackingen hadde ikke Silje de korteste gaflingene heller. De norske løperne fortsatte med gode løp på stafetten og var med i medaljekampen hele veien, tilslutt ble det 4. plass, en kjempeprestasjon for de norske når en ser tilbake på de individuelle sprint-resultatene.

Også på Siljes første individuelle skog-VM-distanse (mellomdistansen) i går gjorde hun et jevnt og solid løp. Hun startet først av de antatt beste, og ledet etterhvert på passeringspostene hun kom til, og når hun kom i mål
. Hun løp også jevnt med de to andre norske jentene (Marianne Andersen og Andrine Benjaminsen) og plasserte seg mellom disse på 9. plass. Avstanden opp til sølvet var bare 1.12, så dette lover bra foran neste års VM på hjemmebane! Gratulerer til Silje også!

Silje er ferdig med sitt VM (om det ikke blir flere reserve-opptredener), mens Eskil skal ut og kjempe om stafett medalje torsdag og på langdistanse fredag. Følg løpene her: https://liveorienteering.com