Hjem > Nyheter > 5. plass i KM-stafett i både D og H17- i dag, Kristine med KM-gull på lang i går

26 august 2018

Raumar stilte med 5 stafettlag i årets KM-stafett som ble arrangert sammen med Østfold ved Tunevannet nord for Sarpsborg
. Det ble svært spennende i herrestafetten der Magne slo til på 1
. etappe, løp et godt stafett-løp, og vekslet som nr
. 2 få sekunder bak IFK Gøteborg (utenfor konkurranse), og men med ytterligere 6 lag innenfor 50.sekunder. Vetle overtok på den korte 2. etappen, og løp ut samtidig med verdensmester Eskil Kinneberg. Vetle viste seg som den stafett-eksperten han er, og kom inn til veksling «ensam i tet», 36 sekunder før Eskil. Magnus fikk da prøve seg alene ut fra start, i KM-stafetten med luke på 2.40 til Nydalen. Han løpe jevnt og sikkert i innledningen av løpet, men leste feil strekk etterhvert. Da kom han litt skjeivt ut, og i løpet av den bommen smatt Nydalen med flere forbi. Resten gikk ganske greit, og det ble tilslutt 5. plass i KM og 7. plass totalt. Dette lover bra for NM-stafetten senere i høst! På 2. laget gikk dessverre Øistein på et par storbommer underveis, og selv om Simen og Anders leverte bra løp ble de tilslutt nr. 30 av 36 lag.

Vetle sender Magnus ut i teten på 3. etappe

I dameklassen var også Raumar godt med på notene på de to første etappene. Silje leverte som forventet en god etappe, og kom inn like bak IFK som vekslet først. Hun var da 2 sekunder foran neste lag fra kretsen. Dette passet løpssterke Hedda perfekt, og hun leverte en ny god stafettetappe, og vekslet som nr. 8 bare drøye 3 minutter bak Tyrving som hadde overtatt ledelsen. Kristine hadde nok ikke en like god dag som hun har hatt de siste konkurransene, og måtte tåle noe surr og tidstap. 5. plass i KM-stafetten (11. plass totalt) er likevel et bra resultat, og en premieplass på NM-stafetten kan være en fin målsetning.

Silje veksler med Hedda

H13-16 gutta leverte også fin innsats. Gaute viste på ny at han har hevet seg atskillige hakk i løpet av denne sesong, og vekslet som nr. 9 på 1. etappe litt over 2 min bak teten. Brage og Kevin (som debuterte i stafettsammenheng) løp sammen på 2. etappe, denne skulle være C-nivå, men sett i ettertid var den nok adskillig vanskeligere enn dette. Vi synes de to gutta taklet dette på imponerende vis, og de var godt fornøyde! Stian gjorde en fin etappe, klatret noen plasser, og de ble tilslutt nr 19 av 26 lag.

Brage og Kevin på 2. etappe

I gubbeklassen (H150) vekslet Bent som nr. 7 etter en fin 1. etappe. Ståle var ikke helt i siget, men avanserte likevel til 5. drøye 3 min. bak teten . Øystein gjorde en grei etappe, men tapte som forventet litt, og det ble 12. plass tilslutt (av 26), og 9. plass i KM (men totalt bare 10 minutter bak).

I lørdagens KM-langdistanse i flott skogsterreng på Nesodden tok Kristine et flott KM-gull i D17-18 etter et fint gjennomført løp. KM-tittel ble det også til Hans Larsen i H85-! Også Gaute løp et godt løp og ble nr. 13 kun 7 minutter bak vinneren i H15-16