Hjem > Nyheter > Raumar satte farge på NM-sprintstafetten i dag, Silje nr. 4 i går

Raumar satte farge på NM-sprintstafetten i dag, Silje nr. 4 i går

27 mai 2018

Raumar satte virkelig farge på NM-sprintstafetten i dag! Silje kjørte solo-veivalg ut fra start, og var i ledelse hele veien. Hun kunne tilslutt sende Anders Haga ut med 26 sekunders ledelse til Haldens 1. lag etter en solid gjennomført etappe. Anders tok vare på dette forspranget, og økte underveis til 43 sekunder. Et par mindre feil på slutten gjorde at ledelsen skrumpet til 20 sekunder til veksling, men dette var en flott oppreisning etter et litt skuffende løp lørdag. På 3. etappe fikk Øistein bryne seg mot de store gutta, og gjennomføret en god etappe. Han ble passert av

Raumars lag: Silje, Anders, Øistein og Kristine. Hedda, Anders, Øystein og Hanne.

norgeseliten i sprint med Kvaal Østerbø, Jarvis Westergaard, Kasper Fosser mfl., men å komme igjennom til veksling som nr. 12 er absolutt godkjent for førsteårsjunioren. På siste etappe var det nok en førsteårsjunior som fikk samle erfaring, Kristine gjorde et greit løp, men var tung i beina på sin 6 konkurranse i løpet av 9 dager. Hun holdt likevel koken godt nok til at Raumar ble nr. 19 i NM-stafetten, og det er innafor det som ble diskutert på vei til arena (topp 20), og absolutt godkjent. Også på 2. laget ble det levert gode løpe av unge løpere. Hedda fikk til en solid første etappe, og vekslet som nr. 17, bare vel 3 minutter bak ledende Silje. Også Anders Horvei gjorde sine saker meget bra, og vekslet som nr. 22. At H50-løper Rapp måtte trå til for at laget skulle bli fulltallig kan vi forbigå i stillhet (såvidt vi har registrert eldste herreløper i stafetten) og hoppe videre til Hanne som fikk det litt tungt (også med 6 konkurranser på 9 dager) og en liten bom på slutten. Alt i alt en solid opptur for Silje og Anders, mye Raumar PR i over halve stafetten, og masse erfaring å ta med seg for «ungdommen».

Silje demonstrerer superrask stempling i finalen

På lørdagens individuelle sprint gjord Silje en god konkurranse
. To mindre veivalgsfeil gjorde at medaljen glapp denne gangen, men hun hadde to gode gjennomføringer og var godt fornøyd med dagen . Anders løp også greit, men dessverre akkurat litt for dårlig til jr VM-plass (satt opp som 1. reserve). Det ble 12. plass tilslutt i finalen (og premie). Hanne og Kristine kom seg også videre til finale. Hanne gjorde en grov feil etter arenapassering og endte som nr. 30, mens Kristine løp jevnt og ble nr. 21 (en plass bak premie). Hedda var svært nær finaleplass (7 sek bak Kristine i kvalifiseringen, og akkurat utenfor), men dette viser at hun har hevet seg flere hakk siden i fjor. Øistein og Anders ble slått ut i kvalifisering, det ble litt for mye tidstap på begge unggutta.

Forøvrig en flott tur til et fint arrangement i nærmere 30 graders varme i Stavanger og Sandnes 🙂