Hjem > Nyheter > NM Lang og mellom kvalifisering, 4.plass til Magne og 3 løpere til finale

NM Lang og mellom kvalifisering, 4.plass til Magne og 3 løpere til finale

12 september 2014
Magne med 4.plass på langdistansen

Magne med 4.plass på langdistansen (Foto Jahren)

I NM-Uka i Kjekstadmarka i Asker har to løp allerede blitt avholdt. Torsdag var det langdistanse, mens i dag har det seniorene løpt kvalifisering til lørdagens mellomdistansefinaler. Det var, ikke uventet, tøffe og krevende langdistanseløyper som var trykt på karta på torsdag, og det var en kamp fra start til mål. Raumar endte uten medaljer, men ikke uten god innsats fra løperne!

Raumar Orientering ønsker også å trekke frem Frol-løper Mathilde Rundhaug som viste stor sportsånd i går, og avbrøt sitt løp for å hjelpe Karoline som ble skadet
. Mathilde er en av verdens beste juniorløpere, og ville med stor sannsynlighet løpt inn til medalje. Allikevel var hun aldri i tvil om å hjelpe da det behøvdes. En handling det står respekt av, og som er avgjørende for at vi kan føle oss trygge når vi løper alene i skogen
.
Lørdag er det som sagt finaler i mellomdistanse, før NM avsluttes med stafetter på søndag.

10 Raumarløpere løp langdistansen, og den beste prestasjonen sto Magne for med sin 4.plass, 1:37 bak gullmedaljen. Vetle fikk 9. og Tor-Arve 35.plass i H19-20, men verken Vetle eller Magne var helt fornøyde med sine løp. Litt for mye småbomming må lukes bort for at det skal bli medalje .
Amund hadde også en del rusk i løpet sitt, som holdt til 38.plass i H17-18

D17-18-jentene Karoline og Tiril gleda seg til NM-uka, hvor de endelig skulle løpe i terreng de var vant med
. Men det gikk ikke helt som håpet. Tiril var ikke fornøyd med løpet, hvor hun følte hun aldri fikk det helt til å stemme. Verre gikk det med Karoline, som skadet armen stygt og måtte bryte
. Armen var heldigvis ikke brukket.

Silje var igjen ikledd Raumardrakta i NM-anledningen. Selv om Silje på forhånd var usikker på hvordan form og o-teknikk kunne gjøre seg gjeldende i tøft norsk terreng, viste hun at hun er blant de beste i landet. Gode strekktider på alle strekk bortsett fra to langstrekk hvor det ryker 5 og 2minutter gjør at Silje løper inn til en litt beskjeden 11.plass. I dag løp hun bra på kvalifiseringen på mellomdistanse, og vi har forhåpning om et godt løp i finalen!
Når seniorgutta snudde kartet var det 13,4km og 16 poster som viste seg fram, og Anders, Eirik og Håvard la ut i god fart. Alle tre var greit fornøyde med løpene, men hadde (som vanlig i orientering) noe å plukke på både veivalg og posttagninger. Det var tett mellom gutta underveis i løpet, men til slutt stakk Anders litt ifra og kapra 21.plassen. Eirik ble 27 og Håvard 31. Eirik Kamstrup Hovind ble nummer 15. etter å ha kjempet om en topp 10plass nesten hele veien.

På dagens kvalifisering var åtte seniorer på start. Videre blant de 12 fra hvert heat gikk Silje (4.plass), Anders (4.) og Håvard (7.), mens Magnus (15.) Torben (16.), Trygve (21.) Sondre (24.) og Anne (26.) ikke kom innafor cuten.