Raumar har fått nye hjemmesider på idrettenonline: https://raumar.idrettenonline.no/

Hjem > Nyheter > Verdenscuputtaksløp og NM sprinthelg i Trondheim

Verdenscuputtaksløp og NM sprinthelg i Trondheim

26 mai 2014

Forrige uke ble det arrangert uttaksløp til verdenscupløp i Kongsberg i forkant av NM sprint og sprintstafett som gikk i helga. Raumar stilte med 3 løpere på uttaksløpene, og 6 løpere på NM sprint
. Jevnt over ble det prestert bra av raumargjengen
. Her kommer et lite referat fra uka signert Håvard.

Karoline i farta! (arrangørfoto)

Karoline i farta! (arrangørfoto)

Tirsdag reiste Silje Ekroll Jahren, Anders Vister, Eskil Kinneberg, Håvard Haga og coachen Eskil Gullord oppover til Steinkjer. Silje og Eskil K representerte henholdsvis Sävedalen og IFK Göteborg i midtukeløpene. Vi var en litt større gjeng en vanlig denne gangen, ettersom vi reiste sammen med Bækkelaget. Vi ladet opp ved å spise middag ute dagen før første løp, men det var ikke helt vellykket da våre to Eskiler spiste en pasta carbonara som nok ikke var helt bra
. Det endte med at Eskil K ble litt dårlig, men Coachen vår derimot, var like fin. Gullord’n har spist en god del halvdårlig stekt kebabkjøtt opp gjennom livet, så magen hans tåler det aller meste.

Anders løp 2 gode sprinter! (arrangørfoto)

Anders løp 2 gode sprinter! (arrangørfoto)

Det første løpet var mellomdistanse på onsdagen. Vi ble møtt av teknisk krevende løyper som gjorde at mange bommet seg bort denne dagen. Silje og Eskil var best av våre denne dagen med henholdsvis 10. og 13. plass. Det skal også nevnes at mange fikk det tungt fysisk denne dagen, da det var uvanlig varmt. 26 grader og lummert vær fikk mange til å føle seg tunge denne dagen.

På torsdag var det langdistanse på programmet. Denne gikk bare 10 minutters kjøring fra Stjørdal i et meget fysisk tungt terreng. Løypene var også lagt for å skille klinten fra hveten, og det gjorde de til gangs
. Det ble store differanser i begge klasser, og mange slitne løpere å se i målområdet. Denne dagen ble også Silje best med en sjuende plass. Eskil ble nr. 17, Håvard 21 og Anders Vister stod av etter 4 poster. Eskil Kinneberg dro hjem igjen denne dagen, og droppet dermed sprintløpene pga. en vond akilles.

Håvard var beste 93'er under langdistansen! (arrangørfoto)

Håvard var beste 93’er under langdistansen! (arrangørfoto)

Fredag var det hviledag, noe mange sårt trengte. Denne ble brukt til en rolig løpetur på morgenen for de fleste, før diverse andre aktiviteter stod på planen. Mens jentene brukte tiden på café og andre ting, stakk alle gutta minus Gullord’n og spilte bowling. Eskil Gullord, skoleflink som han er, tilbrakte denne dagen bak PC-en på NTNU Gløshaugen for å skrive på hjemmeeksamen. På kvelden hadde vi lagmøte der Gullord’n fortalte oss at mye av tiden på lesesalen hadde godt med til å se på kart til NM sprint, så han hadde gode innspill og komme med før sprintkonkurransene dagen etter.

Lørdag måtte alle gjennom tøffe kvalifiseringsheat. Anders, Karoline, Silje og Håvard gikk videre til finale, mens Torben og Marie dessverre måtte innta tilskuerplass. Finalen var enda mer teknisk krevende og mange gjorde flere feil som kostet mye tid. Våre løpere kom seg bra gjennom finalen, selv om ingen kunne si seg 100% fornøyd.  Dette resulterte i gode plasseringer. Silje ble nr 11, Karoline nr 16, Håvard nr 19 og Anders nr 20.

Torben røyk dessverre akkurat ut som 11. mann i kvalikken (arrangørfoto)

Torben røyk dessverre akkurat ut som 11. mann i kvalikken (arrangørfoto)

Silje ensam i tet med 23sekunder etter 1.etp! (arrangørfoto)

Silje ensam i tet med 23sekunder etter 1.etp! (arrangørfoto)

Disse fire skulle også utgjøre førstelaget til sprintstafetten. Andrelaget vårt var ikke fulltallig, men her løp Marie førsteetappe og Torben andreetappe. Mange var spente på hvordan arrangementet skulle være denne dagen. Det var første gang NM sprintstafett ble arrangert. Det ble mye action og tette dueller hele veien som både publikum og løpere nøyt godt av. For raumar sin del, startet stafetten meget bra. Allerede på første meldepost hadde Silje fått en luke på 8 sekunder. Denne luka ble bare større og større, og hun kunne gi Håvard et forsprang på hele 23 sekunder. Håvard fikk dermed god til å lese kartet og ta ut riktige veivalg. Han ble etter hvert tatt igjen av Frol IL med Lars Skjeset, Vareggs Håkon Westergård og Haldens Bojan Blumenstein. Raumar vekslet dermed som nr 4. Anders Vister gjorde en solid andreetappe og sendte Karoline ut på fjerdeplass. Lillomarka vekslet foran, men de ble diska på denne etappen. På siste etappe hadde de fleste satt sine beste seniordamer, så her gikk det virkelig unna. Karoline løp veldig sikkert og bra bortsett fra en liten veivalgfeil i starten. Ettersom det var veldig tett og jevnt (sånn som det skal være i orientering på sitt beste, og sånn som det alltid er. Ref . orienteringsentusiast Tore Hagen) falt vi litt ned på resultatlista på sisteetappe, men kunne smile bredt over en flott 15. plass i første offisielle NM i sprintstafett.

Nå retter vi blikket fram mot Jukola!

Tags:

Kommentarer er stengt