Raumar har fått nye hjemmesider på idrettenonline: https://raumar.idrettenonline.no/

Hjem > Nyheter > 75., 207, dsq og 233.plass i 10mila

75., 207, dsq og 233.plass i 10mila

4 mai 2014

Ungdommene (og Kokkene!!) sto for det beste resultatet i årets 10mila, som på tross av ikke helt gode gjennomføringer for seniorlagene vil bli husket som en fin tur! Som vanlig var det god stemning i Raumarleiren helt fra fredag til søndag, og når arrangementet, kokkeoppvartningen og været sto til terningkast 6 får det så være at det gikk litt stang ut på løpinga!

Vi viser igjen at i Raumar står vi sammen i tykt og tynt, taper sammen, og vinner sammen
.
Og neste helg går vi for seier i 15safetten!

Highlights fra arenaproduksjonen:   Ungdom   –   Damer   –   Herrer

Et par sekunder håpa vi T-banen hadde kjørt oss helt til arena Eksjø, men…

Raumarbussen til 10mila gikk som vanlig fra Gjerdrum i 11-tida fredag formiddag, med Vidar Sørum som trofast sjåfør. Med enkelte småstopp på vei nedover for å få fulltallig tropp (Skedsmo, Ryen, Ås og Rygge), og matstopp i Udevalla, ankom vi arena i Eksjø i 19-tiden. Vi ble møtt av tre flotte sirkustelt der kokkene raskt satte i stand kroken sin, og en arena som gjorde at alle gleda seg (og grua seg litt) til det som skulle skje neste dag.

Anders og Andreas etter sine 1.etapper!

Natta i teltet ble som vanlig litt småkald, men ikke mer enn vi tåler, og 11:30 sto Anders Haga og Andreas Sedin klare på startstreken sammen med over 300 andre ungdommer! Anders var i teten i starten, før han fikk kraftig hold, og måtte gå et stykke. På slutten kom det seg, og han kunne avslutte like raskt som teten siste biten. Andreas kom seg også flott igjennom, og var fornøyd med løpet! Hedda Skatvedt/Hanne Rapp og Pernille Sønsterudbråten/Sigrid Sedin løp felles ut på 2.etappen, og alle fire jentene løp bra! Uten nevneverdig bomming kunne de sende ut henholdsvis Kristine&Synne Rapp og Øystein Næss&Mathilde Sønsterudbråten. Også de var fornøyde, i løyper noe vanskeligere enn de er vant med, og de to første jentene sendte ut Mads Haugen som løp 1.laget inn til en fin 75.plass. (2.laget hadde ingen sisteetappeløper). Alle 10 ungdommer gjennomførte bra, og skaffa seg fin erfaring til seinere konkurranser i Norge og i utlandet!

Litt seinere på dagen var det damelagets tur, hvor Karoline, Tiril, Kaisa, Marie og Ewa løp. Hverken Karro eller Tiril var fornøyde med sine etapper, og kunne fortelle om diverse bommer som de gjerne skulle ungått. Alikevel kjempa de hardt hele veien til mål, og etter litt irritasjon og skuffelse kom smila og latter’n tilbake. Nykommern på laget, Kaisa, som tok seg av tredjeetappen var nok den mest nervøse før start. Etter en omvei til 1.post (les bom) der hu stolte litt for mye på en gammel dame som så rutinert ut, valgte Kaisa å stole på seg sjøl, og kom greit gjennom resten . Første møtet med 10mila gav mersmak! Marie begynner å bli rutinert tio-løper, og kom seg også greit gjennom etappen selv om hun i følge seg selv savnet noen treningsøkter i vinter. Ewa på siste måtte ut på fellesstart, men sto på, gjennomførte nok lagets beste etappe, og kunne løpe inn til 207.plass av godt over 300 startende lag.

19:30 sharp stakk herrene ut, i år i dagslys, og Eirik og Torben på de to første etappene i lys løp sikre gode etapper med veldig lite tidstap
. Ut på 3. fikk Alex kartet 4:30 bak tet, på 13km ugafla etappe i mørket. Alex starta bra, og klynga han løp i samla opp foranstartende løpere, blant annet Haldens 1.lag, og ble til slutt ganske så stor. Men så, på en diffus post i et tett område bomma klynga, løperne gikk ut i vifteform, og Alex var dessverre en av de som fant posten sist. Herfra ble han løpende litt aleine før han kom inn i en ny klynge, og kom inn til veksling drøye 13:30 bak tet. Håvard stakk ut, men hadde ingen god dag i skogen og fikk flere bommer, men på slutten av etappen var han litt for unøyaktig og stemplet på feil post, og Raumar var ute av dansen

72, 172 og 122 lå tett, og felte oss i år.

 

Anders løp som siste av våre løpere ut uten å vite at vi var disket, men heller ikke han var helt fornøyd med gjennomføringa. Siden vi var over 30min bak teten fikk vi lov til å fortsette, så Piotr på långa stakk ut på 17km natt-O
. Lenge løp han og koste seg, og mente det gikk sakte, men etter 14km datt han og fikk en strekk i leggen
. Med store smerter, og med info om at vi allerede var disket var det ingen vits å fullføre.
Rafal, Øyvind og Sondre løp sine etapper som trening på morgenkvisten!
2.laget fikk derfor vårt resultat med 233.plass, etter løp av Øystein, Anders, Tor-Arve, Pål, Terje, Lukas, Erik, Mads, Ola og Eskil-Trygve.

Tags:

Kommentarer er stengt