Hjem > Nyheter > Amund Hoel og Anders Vister på pallen i Østfold O-weekend

Amund Hoel og Anders Vister på pallen i Østfold O-weekend

29 april 2013

Anders Vister 27.4.2013

Mange Raumarløpere tok i helgen turen sørover til Østfold for å delta på Østfold O-weekend. For junior og senior var det innlagt Norgescup og dette innebar også et sprintløp fredag ettermiddag.

Fredag ettermiddag var det som sagt sprint og starten på årets Norgescupsirkus i Askim sentrum. Noe som var spesielt med dette løpet var at den nye stemplingsmetoden ”touch-free” ble testet ut, noe som gjorde det ekstra spennende. Den Raumarløperen som stod for den største prestasjonen var Eirik Rustad som løp inn til en fin 12.plass i H21 kun 47 sekunder bak sprintspesialist Øystein Kvaal Østerbø. I klassen eldre junior (H19-20) ble både Håvard Haga og Anders Vister dessverre disket. Årsaken var feil kvittering ved en post.

Lørdag var det klart for årets utgave av Lørdagskjappen ved Karlshus bruk i Råde. Distansen var av typen mellom og for ungdommen og jr./senior la dette løpet grunnlaget for jakstarten i Smaaleneneløpet dagen etter. I det nydelige vårværet ble det to fine tredjeplasser til Amund Hoel og Anders Vister i henholdsvis H15-16 og H19-20. På damesiden ble det to sterke femteplasser til Agata Stankiewicz og Tiril Ruud Bråten i D19-20 og D15-16. Eirik Rustad ble nok en gang best av ”seniorgutta”  med en 24.plass i en tett seniorklasse.

Søndag var det klart for Smaaleneneløpet ved Lundeby & Co bokbinderi i Hærland, Eidsberg. Her var det duket for mange tøffe dueller i jaktstarten for ungdom og elite. De som hadde et veldig godt utgangspunkt var Amund Hoel (H15-16) og Anders Vister (H19-20). De hadde henholdsvis 2:56 min. og 8 sekunder opp til lederen . I de samme klassene var det også to blad Haga (Anders og Håvard) som hadde muligheten til å kjempe om de fremste plasseringene med gode løp. Amund gjorde et fint løp og klarte å holde sin 3.plass. AndersV løp også et godt løp og klatret opp til 2.plass. I jenteklassene klarte Agata å holde sin 5. plass, mens Tiril falt ned til en 6.plass. AndersH og Håvard ble til slutt nr