Raumar har fått nye hjemmesider på idrettenonline: https://raumar.idrettenonline.no/

Hjem > Nyheter > Jukola 2012; En opptur, men totalt en stor nedtur

Jukola 2012; En opptur, men totalt en stor nedtur

18 juni 2012

I Finland møtte vi som vanlig en fantastisk arena, gode gafla løyper, varm sauna, slitsom mygg og pent vær. Da er det ikke rart at 1689*7= 11823 herreløpere og 1272*4= 5088 dameløpere ønsker å ta del i eventyret. Eirik Rustad vekslet som 4.mann etter første etappe, men dessverre for Raumar klarte vi ikke å innfri mål, drømmer eller forventninger i år…

Vi dro til Finland på fredag, og da Håvard som siste mann fant veien fra flyplassen til samlingsplass 1t etter de andre, kunne vi legge oss. 14 herrer, 4 damer og 2 coacher. Jentene var først ut i skogen. Agata løper dessverre under pari på første etappe, og kommer inn som 360, 16:48 etter ledende Merja Rantanen. De tre neste jentene; Marie, Natalia og Line Maria, løper alle OK løp, og Linni kan spurte inn til en 152.plass. Med litt mere rutine kan dette laget klatre mange plasser, det er ikke mye som skal til. Målet om topp 100 var 13min unna, og det bør være mulig på både 10MILA og Jukola neste år! Stå på 😀

 

22:30 sto EirikR og Alex klare på start, ikke akkurat alene. Har du aldri vært på Jukola før, ta en titt på denne filmen
Det er ennå heftigere når du er midt inni feltet. I år var det 1050m til startpost!

Alex var 2.mann på 1.post, men falt etter dette litt igjennom feltet og veksla som 231. Eirik bomma derimot på 1.post, men klatra hele veien derfra og kom inn som 4.løper! Rimelig moro kan man si. Raumar Orientering fra Isfjorden i Møre og Romsdal ble stadig nevnt på den svenske TV-sendingen!
Torben sto klar på start, og løp kontrollert ut
. Dessverre kom han bare halvveis til startpost før han tråkka kraftig over i en nedoverbakke. Teipen rundt ankelen røyk tvert av, og han forsto med en gang at dette gikk til helvete. Som den lagspilleren han er var det uaktuellt å bryte, og han haltet videre mot første post. Fokuset kom nå på noe annet en kartlesning, og etter stadige nye overtråkk må dessverre Torben kjøre ATV fra 3,2km og til mål. Kjipt, men alle som kjenner Torben vet at han kommer kraftig tilbake . Vi håper ankelen leges raskt, og at han er i form når vi skal ha to lag på pallen i NM stafett i Maridalen.
Resten av gutta løp, i varierende tempo og motivasjon, gjennom sine etapper utover morgenen. En stor utfordring var å vite når man skulle veksle, siden vi ikke lenger ble registrert i online-systemet. Resultatene bærer derfor også litt preg av manglende oppvarming, samt venting den ene eller andre veien ved kartplanken.
2.laget ble dessverre heller ikke godkjent. En feilstempling på 3.etappe førte til dette.

Veivalg:
EirikR

EirikKH

et 1t20min sammendrag på finsk. Første veksling fra 7:30, og intervju med Eskil Kinneberg etter 18:45

Bilder fra starten og mange andre bilder

Resultater

Ellers ble natten preget av store bommer. WorldofO.com har laget et sammendrag her.

Tags:

Kommentarer er stengt