Raumar har fått nye hjemmesider på idrettenonline: https://raumar.idrettenonline.no/

Hjem > Nyheter > 13 Raumarløpere på tur til Rømø

13 Raumarløpere på tur til Rømø

9 april 2012

Orienteringsklubben Haderslev hadde lagt de tradisjonsrike Påskeløpene til den nord-frisiske øya Rømø utenfor Jylland. Rømø tilhører en øygruppe som strekker seg sydover mot Tyskland og Nederland. Den kjente øya Sylt ligger like syd for Rømø. For å komme ut på øya kjører man over en demning
. Det er et spektakulært syn å kjøre over ved lavvann og det ser ikke videre trygt ut å gå utover.

Terrenget på øya er som andre steder i Danmark med heder, stier og grøntområder. Øya er vindutsatt noe vi fikk merke på kroppen.

 

Her er et oversiktskart over Rømø. Den første dagen løp vi på den nordlige delen, mens dag 2 og 3 hadde samme samlingsplass lenger syd.

Familiene Strand, Sveen og Engen bodde på Rømø mens Morten hadde innlosjert seg i klasserom i tettstedet Skærbæk ca. 15 km østover – på fastlandet. Skærbæk og Rømø ligger helt syd på Jyllands vestkyst ikke langt fra den tyske grensa. Kiting er en populær aktivitet på vestsida.

Skjærtorsdag ble tredagerskonkurransen innledet i strålende sol på Rømø nørreland. Topp 3-plasseringer denne dagen sørget Stine, Tina og Morten for. Inn mot mål hadde arrangøren plassert en post oppå det som kanskje er Rømøs høyeste punkt. Toppen overgikk til og med Raknehaugen.

Langfredag fortsatte det med løp lenger syd på øya. Terrenget var mer krevende og det var mindre stier i løpsområdet. Været var også dårligere med regn og vind. Dette stemte bra med langtidsvarselet som var utstedt . Stine tok en ny 3.plass i D20B, og Morten vant H35B på nytt. Tor var forkjølet og til tross for det gjorde han sine saker bra i H55A og ble nr.11 og totalt 9.plass før jaktstarten.

Lørdag var sola tilbake men kuldegradene var der også på grunn av den tidlige starten. Isskrape måtte tas i bruk! Stine fulgte opp med en sterk 2.plass og hun endte på 3.plass totalt blant 7 utøvere. Tor-Arve kapret 3.plassen i H20AM som ga han en 4.plass i sammendraget. Morten beholdt luka til tross for 2.plass på avslutningsdagen etter to bommer pga dårlig konsentrasjon. Tor endte på en meget god 7.plass totalt til tross for 18.plass siste dag. Det var flere gode prestasjoner i løpet av løpene. Linda avsluttet med en 4.plass i D20A, totalt 7.plass på henne. Ida ble nr.7 i siste løp og 11.plass totalt.

Her er link til Påskeløbene 2012

 

 

 

Tags:

Kommentarer er stengt