Raumar har fått nye hjemmesider på idrettenonline: https://raumar.idrettenonline.no/

Hjem > Nyheter > Tidligere verdens raskeste o-løper går til Raumar!

Tidligere verdens raskeste o-løper går til Raumar!

8 desember 2011

For raumarløpere som har vokst opp med tungt lyng i romeriksåsen høres tider som 7’54” på 3000m og 13’38” på 5000m uvirkelige ut men det er det vår nyervervelse Alexander Lubina kan vise til. Med sine raske bein er han godt kjent i sprintmiljøet og har bla. blitt nr . 3 i Park World Tour, vunnet kvalifiseringløpet til VM sprint og blitt nr. 19 på VM sprint 2008.

Bildet fra www.runners.worldofo.com

Alexander bor og jobber i Tyskland og er en god venn av Torben. Han satser ikke like mye på friidrett lenger, men trener for VM i Sveits og nå får å slå seg inn på stafettlagene til Raumar på 10-mila og Jukola.

5 kjappe:

Why did you choose Raumar?

It’s because of Torbens stories! He’s only speaking good words about Raumar, the team and the whole spirit! I hope I can develop with your help and I hope I can give back good performances! And most of all, it’s really a new motivation for me!

What are your goals for the season?

The goal for the season is, to get back the old speed, also in the forest! And to get more routine in my o technique! then the results should come itself! And it’s a goal for me, to be in your tiomila and jukola team!

Your dream leg in 10mila?

Puh, hard question… Normally I love to run the first leg
. but maybe I should be restrictive and choose a leg at daylight…  Leg 8 or 9.

German Championship Medal or topp25 in Jukola?

Topp 25 in Jukola, for sure!

In raumar we have a prestigious competition every year where the silliest person in Raumar is honored. You collect points for every dumb act you do during the season, for instance if you forget to bring your shoes to a training. What is your strategy to win this competition?

Oh, maybe I am a good one for this… this year i lost my obrand new orienteering shoes some days before swiss o week… and I’m always searching my si chip… but to play safe, normally i pack more than enough stuff, when going to a competition…

Vi ønsker Alexander velkommen til klubben!

Samlingen i Portugal blir første mulighet for å møte på denne sympatiske tyskeren.

Og dette er bare begynnelsen, følg med på raumar.net fremover………………………..

Tags:

 1. Marie HH
  13 desember 2011 @ 14:22 | #1

  Velkommen til klubben! 😀

 2. Torben Wendler
  9 desember 2011 @ 12:10 | #2

  WEHEYS! 🙂 bra at treneren min er nå også med på klubb-aktivitetene. tror Alex vil tilføre oss mye kunnskap om løping 🙂 VELKOMMEN!

 3. Morten
  8 desember 2011 @ 20:50 | #3

  My guess was when I only saw the heading sent on e-mail: Yngvar Christiansen. He’s got 8.01/13.45 in the 80’s. But this was faster than that! Welcome!

 4. Eirik KH
  8 desember 2011 @ 20:46 | #4

  Velkommen til klubben!!

Kommentarer er stengt