Raumar har fått nye hjemmesider på idrettenonline: https://raumar.idrettenonline.no/

Hjem > Nyheter > Veteranmesterskapet

Veteranmesterskapet

26 august 2011

Raumar var representert med bare to løpere på årets Veteranmesterskap. Løpene ble avviklet på Hovden med Kristiansand OK som arrangør. Dette er et sted mange av oss har løpt orientering før. Deler av NM gikk her i 2006 og O-festivalen ble arrangert på Hovden i 2007.

Stedet er ellers mest kjent for skigymnaset, langrennsløypene og alpinbakken. Det er ikke mange fastboende på Hovden og når et veteran-NM kommer dit så preges gatene av o-løpere .

 

Sprint sto på programmet som en prøveordning. Arrangørene fikk mye ros for nyvinningen og jeg håper det ikke blir eneste gang denne disiplinen er med. Løypene gikk mye i skog i tillegg til noe kontakt med asfalt- og grusdekke.

Morten var eneste deltaker fra Raumar og ble nr.5 i H35 med 27 minutter på drøyt 2.9 km.

På lørdag var det langdistanse og Jan var i tillegg til Morten med her. Han kom mest for å promotere neste års veteran-VM som går av stabelen sørøst for Hannover i Tyskland. Jan jobber som kanskje ikke alle vet i Active Travel og det er et firma som tilbyr pakketurer til f.eks. idrettsarrangementer. Jan endte på 24.plass av 27 i H55 med 72 minutter. Morten gjorde som Nordberg på langdistansen i VM og den historien kjenner alle (som følger litt med hvertfall).

Vi var ikke plaget av sterk varme på Hovden, i motsetning til VM-løperne inkl. Vetle og Silje i Frankrike
. Etter å ha fulgt VM-stafetten på NRK lørdag kveld var det mellomdistanse på søndag. Været var verre enn noen gang med regn og ca.8 grader. Hovden ligger 800 meter over havet for de som ikke vet det. Jan deltok bare på lørdag så Morten var ensom ulv fra Raumar. Det gikk heller dårlig og det ble en 6.plass av 7 med 57 minutter på 5 km.

Link til Jan’s firma Active travel som tilbyr pakketur til WMOC 2012: www.atn.no

Tags:

Kommentarer er stengt