Raumar har fått nye hjemmesider på idrettenonline: https://raumar.idrettenonline.no/

Hjem > Nyheter > 7 minutter og 34 sekunder nærmere verdens beste

7 minutter og 34 sekunder nærmere verdens beste

20 juni 2011

Jukola 2011 er historie. Raumars to herrelag spratt rundt i de dype finske skoger sammen med omtrent 1400 andre lag. Til slutt, etter drøyt elleve timer, var begge Raumars lag i mål.

 

Starten gikk mer eller mindre nøyaktig klokka 22:55, for å passe inn i YLE (Finlands svar på NRK) sine sendeskjemaer, og 1479 lag satte ut i skogen på første etappe. Undertegnede lå på dette tidspunktet i soveposen og prøvde fåfengt å sove litt mens startskuddene fikk bakken til å riste .

(Vi vet ikke om karen som er sist opp bakken i denne videoen fullførte, men om noen skulle være i tvil om hvordan det ser ut når drøyt 1400 hodelykter løper opp en bakke, så er det omtrent sånn
. Eller antakelig enda litt bedre og kulere, hvis du ser det live.)

Førstelaget kom strålende ut på 1. etappe – Eirik R var underveis helt oppe blant topp 5, og lå lenge sammen med Vegard Brun Saga (GMOK2) som vant etappen. Halvveis gikk desverre Eirik inn i ei kolbøtte i ei grøft, og pådro seg en strekk i det ene låret. Til tross for halting kom han seg inn til en 75. plass på etappen, som er sterkt imponerende til å ha blitt skada. Vi håper han kommer seg til neste helg…

På andre etappe dro Eskil ut med blikk mot teten. De fire og et halvt minuttene han gikk ut bak teten ble fort til ett og et halvt, og var nesten nede i ett minutt jevnt, men gikk på noen små svinger mot slutten som kosta han beste etappetid, og veksla som nummer 10. Med tredje beste etappetid var dette (ikke overraskende) lagets beste enkeltprestasjon – forøvrig den siste Eskil gjør for Raumar utenom NM på en stund. Vi ønsker Eskil lykke til videre, men håper han snart innser at blåvitt er mindre kult når det mangler rødt.

Harald gikk ut på tredje etappe i bra driv, men ver etterpå ganske tydelig på at formen ikke var helt der den skulle etter vinterens treningsopphold. Han gikk på noen bommer tidlig før han fikk helt orden på kartet, og gikk dermed glipp av de store togene gjennom natta. Etter tredje etappe lå Raumar på 26. plass, 13 minutter bak Kalvan Rasti, hvor Terje Gundersen hadde sprengt tetfeltet og vist at han også kan orientere på natta.

Trygve hadde overtatt fjerde etappe etter at Vetle våkna lørdagen med sår hals. Et løp på det jevne fulgte (jeg har i det minste ikke klart å få Trygve til å si noe særlig mer), og Trygve leverte over kartet på 31. plass, etter en enorm spurt hvor han direkte grusa IFK Gøteborgs løper i kampen om å få gitt kartet raskest mulig til neste løper.

Simen fikk dermed en fin start på femte etappe sammen med ryggen på ei blåvit trøye og en gps-enhet med nummeret 16 på. Løpet var veldig bra fram til fjerde siste post, der tiltroen til henging ble litt for stor, og han kom til slutt inn 1:40 bak gps-enhet nummer 16, etter å ha løpt Raumar opp 2 plasser og dratt inn ett halvt minutt på en tet som ikke helt visste hva den holdt på med på denne etappen.

Magnus ble sendt ut på den ansvarsfulle 6. etappen i sin første offisielle Raumar-stafett, men virka ikke altfor nervøs da han la ut fra vekslingsfeltet. To bommer i færste del av løpet gjorde at han falt net til 44. plass halvveis, men Magnus sto løpet bedre enn de fleste, og halte seg opp igjen til en 41. plass i mål.

Eirik KH var vår utvalgte ankermann, og på drøyt 15 kilometer gjorde han en god jobb, uten altfor store feil. Han lå lenge og kniva i ei klynge fra 38. plass og oppover, men måtte mot slutten gi litt tapt med tunge bein, og passerte målstreken som lag nummer 46.

Det var da gått 8 timer, 25 minutter og 59 sekunder siden startskuddet gikk, og 48:32 siden Halden gikk i mål som vinnere. (Det er verdt å merke seg at når raumar i fjor ble nummer 25 var vi 56:06 bak vinnende Halden, så selv om plassnummeret er en del dårligere beveger vi oss nærmere teten. Jeg trur Eirik KH må lage en ny Jukola-graf basert på tidsdifferanser.)

Andrelaget starta godt bak førstelaget med startnummer 1156, men Ståle retta raskt på utgangspunktet, og var oppe på plass 390 ved veksling, etter en etappe han sjøl omtalte som «Veldig morsom».

Einar Often kom inn med sin Raumar-debut (medlemspapira bør være på vei i posten) på 2. etappe, og løp laget opp 44 plasser med lånt lykt.

Øyvind fikk långa natten, godt over 13 kilometer, og det gikk uten større bommer, men formen var ikke helt der han ønska den skulle være, kanskje på grunn av forrige helgs trippel (sykkelritt + to langdistanser). Det kan allikevel spørres hvor mye mer vi kunne håpe på, for Øyvind løp laget opp 116 plasser og inn blant de 230 beste, og tapte ikke mer enn drøyt 3 minutter til Harald.

Ola løp fjerde etappe, og mente etterpå at han kanskje hadde to kart-økter før denne. Hvis Skage lover å bli med på finlandstur neste år også skal vi love å ordne kart-økter. En storbom mot slutten av etappen kosta mye tid, og laget lå nå på plass 316.

Robin kom inn som superreserve på 5. etappe (en tittel han antakelig har drømt om etter at han måtte se på hele 10mila fra sidelinja). Et stygt arbeidsuhell på 2. post til tross veksla han som nummer 406, etter å omtrent ha holdt plassen siden nevnte andrepost.

Josh Blatchford (Australier tilbake på besøk) løp 6. etappe, og gjorde en sterk jobb her uten større feil. Han løp laget opp 72 plasser selv om det nå var en del vann mellom båtene, opp til 334. plass.

Tormod var eneste TH som stilte opp fra fjorårets lag. Sisteetappen skulle passe en løpssterk Hurdøling bra, og til tross for noen kroker her og der underveis løp Tormod Raumars andrelag inn til plass nummer 342 i Jukola, såvidt meg bekjent første gang vi har to lag med tellende resultat. (Kan noen være så snill å korrigere meg her?)

På veien hjem ble det godt med ventetid på Helsinki lufthavn, hvor noen brukte tida til å fylle opp næringsunderskuddet før vi endelig kom oss hjem til lokale trakter, og ble møtt av velkomstkomité på Gardermoen.

Fullstendige resultater

Raumar Orientering 1.

Raumar Orientering 2.

(Bildene av Trygve og av startfeltet er hentet fra arrangørens sider www.jukola2011.net)

Tags:

 1. Skage
  25 juni 2011 @ 14:30 | #1

  Legger merke til at jeg klatra 117 plasser for 2.laget på 3.etappen i 1998, mot Øyvinds 116 plasser for 2.laget på 3. etappen i 2011. Statistikken lyver aldri…

 2. Trygve Tømta
  23 juni 2011 @ 21:36 | #2

  Her er grafen:

  Regner med at Kamstrup tar seg av analysen..

 3. Øyvind
  22 juni 2011 @ 19:59 | #3

  Nå burde det kanskje lages enn graf for 2.laget også 🙂 Når blir det dobbeltseier til Raumar sånn rent matematisk?

 4. Trygve Tømta
  21 juni 2011 @ 16:43 | #4

  Siden du ber om å bli korrigert:

  Asikkala-Jukola 2002: Raumar O-lag 2 nr. 576 (Riktignok med Jostein Haug innleid fra Vallset/Stange)
  http://www.jukola.com/tulokset/fi/j2002_ju/kilpailijat/932/

  Juhla-Jukola 1998: Raumar O-lag 2 nr. 845
  http://www.jukola.com/tulokset/fi/j1998_ju/kilpailijat/853/

  Jyväs-Jukola 1997: Raumar O-lag 2 nr. 853
  http://www.jukola.com/tulokset/fi/j1997_ju/kilpailijat/1122/

  Men, det ble i hvert fall rekord på andrelaget, til tross for at det manglet mye erfaring i forhold til tidligere års andrelag.

Kommentarer er stengt