Hjem > Nyheter > Tiomila: Gutta i mørket og dagslys

Tiomila: Gutta i mørket og dagslys

5 mai 2011

Etter at damene var i mål, var det stille før stormen, men klokka 21:30 dundra 300 herreløpere over flystripa, etter en nesten-tjuvstart.

Tiostarten (YouTube)

Torben løp en enorm 1. etappe for Raumar. Som han sjøl sier: «Dette er nok noe av det beste jeg har levert som o-løper og jeg utrolig fornøyd og glad for det.»

Dermed kunne Eirik KH gå ut helt framme på 11
. plass, bare 49 sekunder bak teten. Både han og Eirik R løp bra etapper, og kunne sende Vetle ut i en bra posisjon på Långa
. Der gjorde Vetle en kjempejobb, med 9. beste etappetid, og løp oss inn i en fin posisjon.

Herfra og inn merka vi nok at vi hadde brent litt mange av våre beste løpere tidlig på natta, og når Øyvind i tillegg ikke hadde dagen på 5. etappe mista vi en del tid til teten. Trygve løp til gjengjeld et løp helt opp mot sitt beste, sjøl om han er beskjedenheten sjøl etterpå
. Sondre ble hivd inn på 7. etappe etter at Eskil måtte melde forfall, og kom seg rundt, selv om både vi og han kanskje hadde håpet at det skulle gå litt raskere.

Nå var det definitivt lyst, og Håvard la ut på 8. etappe i bra driv – løp en sikker og god etappe i det krevende terrenget, og vekslet på 43. plass – noen øyna kanskje et lite håp her om at fjorårets 39. plass kunne straffes. Et håp som fort ble knust og tråkka på da Simen løp en heller begredelig 9. etappe, hvor det mest positive som kan sies er at han løp opp laget en plass. Magne avslutta for førstelaget og tok oss inn til 45. plass. Riktignok var dette noe under det vi hadde håpa på på forhånd, men når  to av våre beste løpere måtte melde forfall like før stafetten og ikke alle hadde fullklaff denne dagen, må vi si oss godt fornøyd. Neste år! Neste år!

Raumars andrelag tok seg også gjennom stafetten. Noen hadde sin orienteringsdebut her, andre gikk næringstom og måtte gå de siste to kilometrene til mål. Atter andre hadde to store geltuber med seg på «Långa Dagen» uten at det var veldig nødvendig. Med 3 løpere på fellesstarten kom laget til slutt inn til en 266
. plass, så da er standarden satt for neste år. Vi har mye å gå på!