Raumar har fått nye hjemmesider på idrettenonline: https://raumar.idrettenonline.no/

Hjem > Nyheter > Tiomila: «Dette gav mersmak»

Tiomila: «Dette gav mersmak»

4 mai 2011

» Akkurat nå  er jeg veldig sliten, men dette var gøy og jeg er med neste år også», uttalte Erik Sedin etter målgang på årets Tiomila
. Han startet med orientering i fjor og sammen med sønnen Andreas ( 13 år) fikk de oppleve Tiomila for første gang
. Erik sprang 7. etappe på andrelaget herrer og Andreas 2. etappe på 3. laget ungdom. Begge etapper såkaldt «heng-etapper» uten gafling. Her kan du lese en liten oppsummering fra ungdomsstafetten… Andreas gikk ut omtrent samtidig med Martin Kjeldsberg på 4.laget ungdom og de fikk følge deler av løypa. Men så sprang Martin ifra på sin egen vei og de så ikke mer til hverandre. Ett lang-strekk var krevende på den 3,4 km lange løypa, kunne Andreas fortelle. «Jeg løp sikkert langs ei kraftlinje på halve strekket. Så  skulle jeg løpe på kurs opp ei li og over en kolle og treffe på en sti . Men jeg havna ved noen bygninger og fant ut etterhvert hvor jeg var. Jeg løp tilbake og prøvde på nytt fra samme utgangspunkt, men  endte opp samme sted. Da måtte jeg prøve noe nytt og fant vei fram på noen stier og inn i posten. fra 3. posten  og inn til veksling gikk det veldig bra og Andreas kunne sende Emilie hagen ut på 3. etappe.    

Andreas er en av flere «o-ferske» 13 åringer som fikk prøve seg i årets stafett og han synes dette var gøy. De er med for å lære og samle nyttig erfaring for kommende år. Samtidig er dette også en veldig sosiale  tur der alle i klubben blir bedre kjent med hverandre og det bidrar til god  lagbygging . I «sirkusteltet» blir det mye kortspill utover kvelden og suppe, toddy, kaker og andre godsaker fra kafe-kroken går ned på høykant.
Vi stilte med 4 ungdomslag i år ( 3 ifjor). I fjor vant vi ungdomsstafetten og 1.laget fikk stille med startnummer 1 i første rekke. Årets ambisjoner var ikke fokusert om plasseringer, men å få til gode o-tekniske løp for alle  ut fra eget nivå. Om 1. lagets løpere klarte det ville de ha gode muligheter til en plassering høyt oppe på resultatlista. Nå lykkes ikke alle løperne på førstelaget  å løpe opp mot sitt beste. Både Karoline ( 1 etp) og Vilde ( 3 etp) bommet og Vetle på siste etp var heller ikke helt fornøyd denne gang. Men Amund på 2. etp løp ett av sine beste løp og passerte rundt  60 løpere på sin ferd gjennom skogen og fikk 8. beste etappetid. Laget fikk en hederlig 44 plass blandt ca 300 lag.
Andrelaget kom seg også fint gjennom stafetten med en 178 plass der 13  åringen Anders  Haga løp en god etappe. Under kan du lese navn og resultater på alle de  fire ungdomslagene våre
. Lars var litt uheldig på siste etappen på 3. laget og fikk ikke godkjent, men ingen sure miner av den grunn 🙂
.
Det ble svensk seier tross mange norske lag oppe i tet ut på siste etappe. Vinnerlaget ble  Södertälje-Nykvarn OF på tiden 142.05 . Beste norske lag ble Ås-UMB Orientering på en flott 4. plass.

44 Raumar OL 1   157:49
  Karoline Sønsterudbråten 39:23  
  Amund Hoel 23:30  
  Vilde Kinneberg 49:00  
  Vetle Christiansen 45:56  
       
178 Raumar OL 2   205:16
  Silje Breen 48:39  
  Anders Haga 26:57  
  Tiril Ruud Bråten 58:14  
  Ivar Ryttervold 71:26  
       
235 Raumar OL 4   252:50
  Tone Dalberg 59:38  
  Martin Kjeldsberg 72:49  
  Bjørnar Brevik 78:42  
  vacant 57:50  
       
  Raumar OL 3   Ej godk.
  Synne Rapp 59:07  
  Andreas Sedin 60:10  
  Emilie Hagen 126:23  
  Lars Risbrobakken Ej godk.  

Alle ungdommene + ungdomsledere Lene og Arnstein

Startskuddet har gått i ungdomsstafetten med ca 300 lag og

Karoline legger ivei mot startposten.

Tags:

Kommentarer er stengt