Raumar har fått nye hjemmesider på idrettenonline: https://raumar.idrettenonline.no/

Hjem > Nyheter > Eskil inn til NM gull på sprinten i Arendal

Eskil inn til NM gull på sprinten i Arendal

28 mai 2011

Eskil Kinneberg løp inn til en overlegen seier på sprinten i Arendal. Han ledet nesten hele løpet og passerte arena halveis med 5 sekunders ledelse. Derfra og til mål økte han ledelsen opp til 39 sekunder foran Jo Forseth Indgaard og Yngve Skogstad som delte sølv-plassen.

Vi gratulerer Eskil med nok en NM-seier!

Silje Ekroll Jahren løp også meget godt og ble belønnet med sølvmedalje i klasse D21.

I klasse H21 ble Vetle Ruud Bråten nr 7, Eirik Kamstrup Hovind nr 20 og Eirik Rustad 24.

Nyheten er oppdatert 29/5 kl 2230!

Øvrige resultater i finalen: Oda Wennemo nr 7, Trine Breen nr 11 og Marie Håversen 18 i D19-20, Håvard Haga nr 7 og Sondre Ruud Bråten nr 13 i H17-18.  

Gledelig med hele 10 Raumarløpere i finalene under sprint-NM i Arendal. Det ga oss mange spennende stunder både på arenaen og for de som satt hjemme og fulgte med på internett .

Arrangøren hadde fått til en fin ramme rundt sprint-NM. Under finalene så passerte løperne arena flere ganger og de måtte løpe tvers over havnebassenget 2 ganger. Etter passering og inn til siste post. Der var det for anledningen lagt en flytebrygge som løpstrase tvers over hele havnebassenget. 

På bildet til venstre er Silje på vei over flytebrygga og inn mot siste post.

Sprinten bydde på mange utfordringer for løperne. Trange gater, store høyderforskjeller, mange blindveier gjorde sitt til at man måtte være nøyaktig i orienteringen. Silje fortalte etter sitt sølvløp at hun måtte stå helt stille å lese kartet ved flere poster. Det var viktig å ta riktig vegvalg ut fra postene. Sprinten var så vanskelig at løperne måtte være helt skjerpet på samtlige strekk. Her var det ingen «hvilestrekk». 

Her har Sondre stemplet på passeringen og er klar til å løpe ut på flytebrygga.

Etter løpet ble det litt diskusjoner om kartnormen og om den berømmelige smale grønne passasjen der Olav Lundanes løp gjennom og hvor han etter løpet valgte å diske seg selv. Det vitner om god sportsånd hos Olav
. Men kartet var helt umulig å lese…  

Sprintdistansen og sprintkart blir nok et godt diskusjonsemne i dagene som kommer…

Raumar bodde på Hove Leirsenter, en gammel og nedlagt militærleir, hvor vi hadde vårt eget hus. Litt enkle kår, men det fungerte godt for oss.

Her finner du komplette resultatlister.

Vetle i spurten sammen med Matin Soukop

Eskil inn til NM-Gull!

Eirik K Hovind inn mot siste post.

 

Åsmund inn til sistepost under kvalifiseringen

 

Oda inn til sistepost under finalen

Nina Jeanette Tollehaug inn mot sistepost i kvalifiseringen

Tags:

Kommentarer er stengt