Raumar har fått nye hjemmesider på idrettenonline: https://raumar.idrettenonline.no/

Hjem > Nyheter > Carl trente med Raumar

Carl trente med Raumar

3 april 2011

Det var trangt om plassen i gymsalen på Veståsen skole da Carl Waaler Kaas besøkte Raumar onsdag 31. mars. Styrke- og basisøkt stod på  programmet med innlagt veivalgsøvelse der kart og løype ikke uventet var fra naboterrenget til årets VM i Frankrike.

Raumar har kjørt jevnt med varierte styrkeøvelser i hele vinter, men Carl introduserte flere nye, spennende  øvelser. Etter 1.30 times trening var det tid for kveldsmat og foredrag med Carl der han fortalte om trening og erfaringer fra han var 13-14 år og fram til idag. Han gav nyttige tips om hva som er viktig å vektlegge i ungdomsårene for å legge et godt treningsgrunnlag ( bl.a. mye aktivitet og variert trening, løpe mye o-løp og lære seg å la o-teknikken styre farten) . Han fortalte videre om viktige suksessfaktorer i hans egen satsing fram mot å bli verdensmester i 2010 og om motgang og nedturer som han har  kommet styrket ut av. Mye o-teknikk mener  Carl er nødvendig for å nå toppen og da snakker han om rundt 200 timer på kart i året for hans vedkommende. Årets store mål er verdensmersterskapet i Frankrike i midten av august og mange samlingsdøgn tilbringes i naboterrengene til VM som bl.a. er krevende teknisk og har områder med mye stenete bunn.  Så etter  Raumarkvelden dro Carl hjem for igjen å pakke baggen og sette seg på flyet neste morgen til en ny ukes samling nær VM -terrenget..

. Vi ønsker lykke til med forberedelsene
.

Rundt 30 deltok på trening og 50 hørte på Carl sitt foredrag. Dette var BRAVO-kveld nr 2 i 2011
.

Tags:

Kommentarer er stengt