Raumar har fått nye hjemmesider på idrettenonline: https://raumar.idrettenonline.no/

Hjem > Nyheter > Raumar spiste kirsebær med de store på Jukola

Raumar spiste kirsebær med de store på Jukola

20 juni 2010 Terje Bråten

Jukola_2010_lite.JPGHerrelaget løp inn til en hederlig 25.plass og siste premieplass under Jukola stafetten i Finland.

Stafetten gikk i et meget krevende terreng en times kjøring øst for Helsinki
. Terrenget ble vanskelig for mange løpere og flere av topplagene måtte tåle en eller flere bommer underveis.

Dette er tidenes beste Raumar-resultat i Jukola
. I fjor endte laget på 48.plass. 

Vi gratulerer løperne med stafett resultatet!

Jukola_2010.JPG

På laget løp: Eirik R, Vetle, Eskil, Trygve, Eirik KH, Øyvind og Harald

1.etp – Eirik R løp en god første etappe og vekslet litt over 4 min etter teten. Han løp sikkert og var godt fornøyd med sin etappe.

2.etp – Vetle startet med en liten bom i starten, løp så godt i en lang periode før det kom noen bommer på slutten av løpet. Vetle var ikke fornøyd med sin etappe, og Lillomarka lå foran.

3.etp – Eskil løp en sterk etappe og klatret mange plasser oppover på lista igjen
. Han vekslet som nr 20 og var fornøyd med løpet selv om det ble noen mindre sleiver i starten. Lillomarka var nå hentet inn igjen og lå rett bak.

Jukola_2010_Harald.JPG4.etp – Trygve løp en sterk etappe og klatret ytterigere 1 plass på lista og vekslet som nr 19. Han var godt fornøyd etter etappen, men mente at det kanskje gikk litt sakte. I dette krevende terrenget var det viktig å avpasse farten – det var mange løpere som mistet kontrollen og tapte mye tid på det.

Lillomarka var nå borte…

5.etp – Eirik KH løp også en sterk etappe og klatret ytterligere 3 plasser til 16.plass. Etappen er kanskje den beste prestasjonen av våre løpere og Eirik var godt fornøyd.

6.etp – Øyvind startet bra, men kom etterhvert i ei klynge som gikk litt for fort og dermed kom det en bom. Øyvind tapte noen plasser og vekslet som nr 25.

7.etp – Harald løp igjen en god ankeretappe for laget. Han småbommet litt i starten, men avsluttet godt og sikret laget 25.plass og siste premieplass. 

Andrelaget besto av Simen Rustad, Sondre Ruud Bråten, Trygve Hermansen, Ståle Sønsterudbråten, Morten Sørum, Tormod Hermansen og Torgeir Hermansen.

Simen startet veldig bra med startnummer 1299 og var helt oppe på 84.plass etter 2,7 km. Han hadde da passert over 1200 løpere! Så kom det flere bommer og i mål vekslet han vel 15 min bak teten. På andre etappe fikk ikke Sondre godkjent den ene stemplingen sin og dermed ble laget disket. De andre løp sine etapper, men på siste etappe fikk Torgeir en strekk og måtte bryte
.

Det er viktig for Raumar å ha med 2 lag i slike stafetter . Skal vi klare å etablere oss som et topplag i slike stafetter må vi ha også ha en grunnstamme med mange gode løpere. Også med tanke på miljøet i klubben. Neste år så må vi også få med et damelag!

Igjen klarte finnene å arrangere Jukola på en glimrende måte. Det er moro å se hvordan et så stort arrangement blir arrangert. Her har mange mye å lære. Speaker, storskjermer, pcer for ledere og løpere – ja, alt fungerte.

 

Tags:

Kommentarer er stengt