Raumar har fått nye hjemmesider på idrettenonline: https://raumar.idrettenonline.no/

Hjem > Nyheter > Tio – tilbakeblikk

Tio – tilbakeblikk

5 mai 2010 Harald Aas

10mila.jpg

Tilbakeblikk på 10-mila 2010
Bildekavalkade fra årets 10-Mila tur er lagt ut

Dagen var den siste i april og 6 lag med orienteringsløpere fra Romerike satte kursen i østerled. Sjåfør var som vanlig Vidar Sørum og bussturen bortover gikk med til innføring i kortspillet UNO, samt den sedvanlige quizen. Quizen var nok noe vanskelig for enkelte av de yngre deltakere i år, da quiz-masterne blir eldre og vandrehistoriene mer og mer interne. Mat og harry-stoppet ble unnagjort på Bergsvik utenfor Karlstad, noe som ga assosiasjoner helt tilbake til O-ringen i 1995, da o-campen lå på Skutberget. Avtroppet sirkusdirektør Gammeln’s kjepphest; ’ingen Mac-mat før løpet’ ser ut til å ha gått i glemmeboka, da mange av løperne gaffla i seg burger og frityrstekte poteter (uten å se ut til å ta skade av det i o-løypa). Heller ikke lösviktsgodis-hylla ble forlatt uberørt.

Vel fremme i Finspång ble dame- og herrelaget innkvartert på skole, mens kidza og support-crewet overnatta i telt på samlingsplass. En lett løpetur i skauen viste at terrenget i området var lettløpt og innbydende. Påfølgende test av sprintegenskapene på 60 meter var mer urovekkende, da det viste seg at herrelagets sisteetappeløper manglet det lille ekstra for å holde følge med Usain B, og følgelig også kunne tape plasser ved et eventuelt spurtoppgjør i stafetten
.

…’mai du skjønne milde’ ble akkurat så skjønn som forfatter D. Jæger og hele Raumar kunne tenke seg. Med både fint vårvær (dog uten ’fine høstfarger’ ;)) og herlige sportslige prestasjoner. I løpet av den første dagen i mai hadde ungdomslaget vunnet, damelaget ved Oda veksla som nummer 11 og herrelaget vært med å prege stafetten inn i de sene nattetimer. Vi skjønte allerede tidlig på ungdomsstafetten at dette kunne bli dagen, da 2 av ungdomslagene vekslet som 3 og 4. på 3.post
. Ikke bare gjorde 1.laget en fantastisk prestasjon ved å vinne, men 2.laget og 3.laget gjorde også gode løp (selv om 3.laget dessverre ble disket) Å se finnen fra MS Parma komme inn først på vei til siste post på siste etappe i ungdomstafetten for deretter å skjønne at Vetle hadde sneket seg inn bakveien, og bare kunne cruise inn til seier var utrolig artig. Synet av en stolt far Christiansen med Cola-boksen i hånda og et av verdens bredeste glis er også noe som ikke så lett går i ’glemmeboka’…

Damestafetten åpna også veldig bra med suveren løping av Oda. Etter at hun hadde løpt ble det litt tyngre, men laget endte på en god 152.plass Etter at damelaget hadde gått i mål var det på tide å bevege seg tilbake til skolen, for å få litt hvile før nattens dyst. Alle som har vært på 10-mila vet derimot hvor vanskelig det er å finne roen og klare å sove gjennom natten når en vet at lagkameratene er ute og kjemper i skauen. Både radio- og Internettoppdateringer er mer spennende enn ei natt på ei sliten campingseng
. Etter å ha kommet seg i soveposen litt før starten på stafetten gikk, ble det slumra gjennom 1.etappe, med hyppige oppdateringer på mobilen for å finne ut hvordan det gikk med Eirik. Dessverre gikk det veldig lang tid før han dukket opp på første meldepost. 165.plass og likt med Østmarka OK etter 30 minutters løping var ikke akkurat det vi hadde drømt om gjennom tunge treningsøkter i løpet av vinteren. Der og da var det nok noen og en hver som tenkte sitt på klasserom 213. Eirik løp imidlertid bra, og holdt avstanden og plukket nesten 100 lag på resten av etappen, slik at det så noe lysere ut da han var ferdig
. Siste oppdatering på mobilen før Jon-Blund overtok showet, viste at Vetle hadde gjort en kjempejobb på første del av sin etappe. Raumar orientering lå på 26.plass ved 1.meldepost på 2.etappe.

Da jeg ble vekket tidlig søndag morgen var det første jeg nevnte for Vetle at han hadde løpt bra på sin etappe. (uten å vite hvordan han hadde løpt etter første melde) Vetle var enig og sa det gikk veldig bra. Da jeg spurte hva han veksla som, gliste han godt og sa han kom inn som nummer 6. Da Eskil kunne fortelle at han hadde holdt plassen (og ryggen på Halden-gubben) på sin etappe, skjønte jeg at det ville gå mot solid Raumar-rekord i årets stafett. Påfølgende etapper ble gjennomført uten alt for store tidstap, og herrelaget kunne løpe inn til en 39.plass. Dessverre var 60-meters-testen fredag kveld en god indikasjon på spurtegenskapene til avslutteren og to plasser ble tapt den siste biten mot mål (løpebanen ved Idrettshøyskolen må nok benyttes oftere). Det nye Raumar-flagget, som noen av herreløperne hadde fått av sine LO-venner i 1.mai toget dagen før, vaiet likevel høyt i vinden.

stine.jpg

For øvrig. Stor takk til supportere, hjemmesittere, kokker og støtteapparat. Neste år blir det full buss!

UNO – som for øvrig også er nummer 1 på italiensk og spansk. Overtroisk jeg. Neida!

Ferdig!

Harald

En bildekavalkade fra årets tio-tur:

Bildene er tatt av Trine Ruud Bråten

Tags: ,

Kommentarer er stengt