Hjem > Nyheter > Eskil gikk inn til 4.plass på langdistansen i jr-VM Skiorientering

Eskil gikk inn til 4.plass på langdistansen i jr-VM Skiorientering

11 februar 2010 Terje Bråten

jrvm_Lang_Eskil.JPGEskil Kinneberg avsluttet godt på dagens langdistanse i jr-VM og endte på en flott 4.plass. Eskil var godt fornøyd med løpet, men hadde gjort noe smårusk underveis. Det ble en krevende langdistanse med vind, fokksnø og mye hard stigning på de 2 rundene som ble gått.

Vetle Ruud Bråten ble nr 8 etter en tung sisterunde på 800m hvor han måtte se 4 løpere passere
.

Eirik Kamstrup Hovind var uheldig og brakk skia og måtte gå en halv runde med "myk tupp" . Eirik ble nr 27. Oppdatert 13/2.

Premieutdelingen ble utsatt til lørdag pga et trafikkuhell helt på slutten av langdistansedagen. Enkelte løpere ble stående nesten 2 timer i kø før de kom tilbake til hotellet.

JrVM_lang_Eskil2.JPG

Russeren Utkin vant sin andre seier i mesterskapet foran svenskene Anton Sjøkvist og David Beijmer. Eskil ble nr 4 og beste norske utøver.

Barbro Kvåle vant også sin andre gullmedalje, mens Marie Asprusten ble nr 3.

I EM vant Marte Renaas dameklassen. Det var jentene som reddet norske medaljer denne dagen.