Raumar har fått nye hjemmesider på idrettenonline: https://raumar.idrettenonline.no/

Hjem > Nyheter > Ungdommene løp inn til 50. og 60.plass i 10Mila

Ungdommene løp inn til 50. og 60.plass i 10Mila

19 april 2009 Terje Bråten

10Mila_2009_ungdom.JPGUngdomslagene løp ikke opp mot sitt aller beste i 10Mila i år
. Etter fjorårets kjempegode 3.plass var nok resultatene i år litt under forventningene til både løpere og ledere.

Førstelaget med Vetle Christiansen, Silje Breen, Mari Vegheim og Håvard Haga ble nr 50, mens andrelaget med Magne Haga, Karoline Sønsterudbråten, Vilde Kinneberg og Sondre Ruud Bråten ble nr 60. De to siste lagene ble dessverre disket.

10Mila_2009_lag.JPG

Over ser vi hele Raumargjengen på 10Mila i Skåne.

Ungdomsstafetten startet ganske bra ved at Vetle, Magne og Åsmund S vekslet 4-6 minutter bak teten
. Åsmund W ble dessverre disket etter en feilstempling.

På andreetappe fortsatte Silje å klatre på listen for førstelaget og hun vekslet som nr 28
. Karoline vekslet som nr 45 for andrelaget. På dette tidspunktet ledet et lag fra Kvarnsveden med over 3 minutter på resen av feltet. Under intervjuet med løperen opplyste han at laget ikke klarte å oppfylle de aldersmessige kravene til arrangøren og besto bare av 3 løpere… Dermed lå våre lag bare 2 og 3 minutter bak den reelle teten – og dermed fortsatt optimisme i Raumarleiren. Tiril vekslet 4 min bak Raumar2. Helene hoppet over en post og dermed var også 4.laget disket.

På den 3.etappen tapte alle våre lag mye tid til de ledende lagene
. Andrelaget ved Vilde Kinneberg vekslet først av våre på en 80.plass og med førstelaget ved Mari Vegheim rett bak som nr 82. På tredjelaget løp Synnøve som vekslet et stykke lenger bak. På fjerdelaget løp en løper fra Kavlebanken – Kalle Karlson fra Tjalve. Han løp inn på den beste etappetiden av våre lag.

På sisteetappen løp Håvard Haga førstelaget opp til 50.plass, mens Sondre Ruud Bråten løp andrelaget opp til 60.plass. Johan Hoel løp på tredjelaget og løp i mål en stund etterpå. På fjerdelaget løp en ny løper fra kavlebanken – Karin Karlsson fra Katrineholms OK. 

10Mila_2009_ungdom_lag3.JPG

Til venstre ser vi Raumars 3.lag viser muskler før start!

For å lykkes i denne stafetten må alle 4 løperne på laget ha en god dag i skogen og det klarte vi ikke denne gangen. Det er ikke noe dårlig resultat å bli nr 50 og 60 av godt over 220 fullførende lag og 280 startende lag, men målsetningen lå nok kanskje litt høyere. Neste år er det nye muligheter…  

Årets ungdomsstafett ble nesten ødelagt av et håpløst tidsskjema hos arrangøren. Damestafetten startet midt inne i ungdomsstafetten og speaker vekslet mellom de stafettene så godt han kunne . Dette er ikke godt nok på et så stort arrangement. Ungdomsstafetten må få sin velfortjente oppmerksomhet gjennom hele stafetten. Kanskje det er på tide å kutte ut veteranstafetten…  

Tags:

Kommentarer er stengt