Raumar har fått nye hjemmesider på idrettenonline: https://raumar.idrettenonline.no/

Hjem > Nyheter > Herrelaget endte på 85.plass i 10Mila 2009

Herrelaget endte på 85.plass i 10Mila 2009

20 april 2009 Terje Bråten

10Mila_2009_herrer_lite.JPGHerrelaget løp heller ikke opp mot sitt aller beste i Skåne. Laget besto hovedsaklig av løpere fra den yngre garde og målsetningen var å forbedre fjorårets 74.plass. Dette ble etterhvert vanskelig og laget endte til slutt som nr 85.

Ingen av løperne løp opp mot sitt aller beste, men det var heller ingen som dro ut på noen kjempebom. Med noen minutter tidstap på hver etappe ble det totalt alt for mye tidstap på laget etter alle de 10 etappene.      

På den første etappen løp Eskil Kinneberg. Han tapte litt hele veien til teten og vekslet 9.29 bak på en 122.plass. En helt grei etappe, men både han selv og lagkameratene hadde nok håpet på å være litt nærmere teten.

Så overtok Vetle Ruud Bråten
. Han startet veldig bra og inn til passering hadde han ikke tapt så veldig mye til teten. Feltet han lå i hadde høy fart og Vetle så sprek ut
. Ut på den neste runden så gikk dette feltet til en annen gaflingspost samtidig som Vetle bommet litt på sin post
. Dermed forsvant feltet og han ble løpende mye alene og sammen med løpere som holdt lavere fart enn han selv. Vetle tapte mye tid fra runding og inn til veksling. Han vekslet som nr 103 og tapte ca 11 min til teten på etappen.

På den korte 3.etappen var det rutinerte Trygve Tømta sin tur. Han fikk heller ikke den gode flyten på sin etappe og tapte ytterligere 11 min. Dermed var laget totalt 31 minutter bak teten etter 3 etapper.

Simen Rustad løp så långa natten og han kom etterhvet i et felt som holdt ganske høy fart
. Simen løp godt og tapte kun 14 minutter til teten på sin 18 km lange løype. Han løp laget opp fra 105.plass til 78.plass og hadde 62.beste etappetid. En god nattetappe av Simen. Dersom laget skulle vært med å kjempe høyere opp på resultatlistene måtte Simen fått løpt ut ca 10 min før. Der samlet det seg et stort felt på opp i mot 40 personer som kjempet om plassene fra 25 og oppover. Som så mange ganger før i 10Mila så er det på de første 3 etappene at mye blir avgjort.

På den 5.etappen var det treneren selv som løp ut på sin natt etappe. Han løp omtrent like fort som Trygve på sin 7 km. Ståle selv var heller ikke fornøyd med sin innsats. Laget vekslet nå som nr 89.

Så var det Eirik Rustad sin tur . Heller ikke han fikk det gode følelsen og tapte 11 min til teten på sin 10 km. Alikevel så klarte han å løpe laget opp 12 plasser til 77.plass.

Ut på den 7.etappen ble det lyst igjen og Brage slapp å bruke hodelykta. Alikevel ble det et litt ruskete løp hvor han tapte noen plasseringer og vekslet som nr 86.

Sjur Messel Nafstad dro ut på sin 8.etappe og måtte se ytterligere 11 løpere foran seg ved veksling. Han vekslet da som nr 97.

Så var det tid for Håvard Haga sin tio-debut. Denne muligheten tok han godt vare på og løp laget opp til 92.plass hvor han bare tapte 7 min til teten. Dette er en av lagets beste etapper i årets tio.

På den siste 16 km lange etappen løp Eirik K Hovind en etappe hvor han tapte en del til teten, men hvor han klatret opp til 85.plass. 

Andrelaget fikk en tung start etter at Øystein Rapp fikk strekk på vei til 1.post. Han vekslet som nr 318 av vel 330 lag. Sondre Ruud Bråten dro ut på sin 2.etappe nesten alene og løp rolig og sikkert rundt. Fram til runding gikk det veldig bra, men på den siste runden ble det tungt og litt småbomming. Så var det Terje Bråten som løp 3.etappe før en småsjuk Einar Iversen dro ut på den långa natten. Han gjennomførte  sin etappe og sendte Kjetil Stenhammer ut på den 6.etappen. Så fulgte Morten Sørum som løp en god 7.etappe – 10 km på 78 min!. Så fulgte Eivind Stenhammer, Magne Haga, Åsmund Wennemo og Åsmund Skatvedt som alle gikk ut i fellesstarten. Åsmund Wennemo knallet til med en god etappe og "tok igjen" for disken på ungdomsstafetten.

Hensikten med 2.laget var at alle ungdommene som ønsket å løpe 10Mila på herrelaget skulle få muligheten til det. For Raumar som lag er det viktig å ha med to lag for å bygge opp en løperstall som er stor nok. I år hadde også arrangøren gitt tillatelse til at ungdom på 15-16 år som tidligere hadde løpt ungdomsstafett også kunne stille i herrestafetten. Dermed var det mulig for oss å stille 2 lag.      

Tags:

Kommentarer er stengt