Raumar har fått nye hjemmesider på idrettenonline: https://raumar.idrettenonline.no/

Hjem > Nyheter > Andreplass i 15-stafetten!

Andreplass i 15-stafetten!

13 mai 2007 Per Olav Rustad

15_stafetten_lagbilde.jpgRaumars førstelag ble nummer 2 i 15-stafetten, bare slått av forhåndsfavorittene Halden.

På laget løp Eskil, Håvard, Ragnhild, Trygve, Eirik KH, Simen, Oda, Anne Grethe, Mona, Stein Arne, Vetle, Ståle, Eirik R, Brage og Harald.

Flere bilder lagt ut 14/5.

15_stafetten_lagbilde.jpgForventningene foran 15-stafetten på søndag var store, og for første gang hadde vi virkelig tro på at førstelaget vårt kunne kjempe med de aller beste. Og forventningene ble virkelig innfridd.

Over 150 løpere la av sted i ei stor klynge på første-etappen, og de 6 Raumar-ungdommene lå alle greit plassert ut fra start på den 3,5 km lange etappen. Inn til veksling kom de også i fin stil, og fem av våre løpere (Eskil, Håvard, Magne, Ragnhild og Sondre) vekslet alle foran "superkjendis" Marianne Andersen fra Nydalen. Raumars 1. lag var helt i teten, og en offensiv trener (Ståle) kunne fortelle speakeren at vi håpet at dette ville holde "helt inn" !

Den andre etappen (6,5 km) har ofte vært den største utfordringen for Raumar. Men endlig har vi junior- og senior-løpere som kan henge med. Trygve, Eirik KH og Simen løp stødig og sikkert alle tre, og laget vekslet på 3. plass, men var mindre enn to minutter bak teten. Andrelaget (Terje, Asle og Øystein) tapte litt mer terreng til ungdommene på førstelaget, men hang fortsatt greit med.

På den korte 3. etappen (2,1 km) raste Oda, Anne Grethe og Mona ut i stor fart. Etter bare 13 minutters løping dukket Oda opp i skogkanten som aller første løper, og da Mona og Anne  Grethe kom ikke langt bak kunne vi konstatere at Raumar var oppe på 3. plass totalt, litt under 2 minutter bak Halden som ledet. På andrelaget løp Line Maria, Anniken og Åsmund kjempegode etapper, og var ikke mange sekundene bak "damene" på førstelaget.

På den siste parallell-etappen (4,5 km) løp Stein Arne, Vetle og Ståle på førstelaget. Flott innsats av alle tre sørget for at Halden ble tatt igjen, og Raumar kunne veksle ut på den første single-etappen med 3 sekunders ledelse.

Eirik_13.etp.jpgEirik R fikk den tøffe oppgaven å løpe ut på sin 4,5 km med superveteran Kjetil Bjørlo fra Halden i hæla.

Til venstre får Eirik kartet av Vetle, mens Kjetil Bjørlo titter godt på ryggen til Eirik…

Eirik holdt hodet kaldt og løp sikkert gjennom uten de store bommene. Haldens rutinerte løper ble allikevel litt for god, og kom inn til veksling 1,36 minutter foran oss. Tyrvings lag kom også som en rakett på de siste postene, og vekslet noen små sekunder foran.

Ut på den nest siste etappen – 3,5 km – skulle Brage ta opp kampen med en annen verdnes-stjerne fra Halden, nemlig Kajsa Nilsson
. Brage åpnet fantastisk, og på meldeposten hadde han tatt in ett minutt på Kajsa, og var bare 36 sek. bak. En liten sleiv på en post mot slutten førte til at forspranget igjen kom opp mot to minutter, men like viktig var det at Tyrving var passert og distansert.

På siste-etappen hadde vi vårt "hemmelige ess"  – Harald Aas. Harald konkurrerer ikke mye, men viser gang på gang at han har kapasitet til å kjempe med de aller beste. Dette løpet ble intet unntak, og gjennom hele den siste etappen var avstanden framover til Halden – og bakover til Tyrving – nesten uforandret hele veien. Jubelen steg i Raumar-leiren da Harald ble forvarslet på nest siste post, og vi skjønet at laget løp inn til en FANTASTISK 2. PLASS i stafetten.

Innspurt_15stafett.jpgFemten løpere hadde løpt opp mot sitt aller beste, uten de store bommene. Det er hva som kreves i en orienterings-stafett.  Gratulerer !

Hva så med 2. laget vårt? Naturlig nok kom de litt i skyggen denne dagen, og avstanden økte en del etter hvert, men alle fullførte i fin stil . Resultatservicen til arrangør Oppsal har vært litt fraværende, slik at den eksakte plasseringen ikke er kjent da jeg skriver dette.

Tags:

Kommentarer er stengt