Raumar har fått nye hjemmesider på idrettenonline: https://raumar.idrettenonline.no/

Hjem > Nyheter > Spring Cup 2003 – Tur til Køben

Spring Cup 2003 – Tur til Køben

31 mars 2003 Ola Skage Sander

Skrevet av Ola Skage Sander.

Team ”Sweet & Sour” dro fra Oslo torsdag 27.03.03 med båten ”Pearl of Scandinavia”
De utvalgte fra Raumar var; Harald Aas, Eivind Aardal, Trygve Tømta, Ola Skage Sander, Tormod Hermansen, Øyvind Lund, og sjåfør av minibussen Svein Lund. I tillegg deltok Ingvild Tømta for Raumar, men hun kjørte eget opplegg sammen med Fossum.

Overfarten foregikk i (relativt) rolige former, med felles middag, – av ”spis så mye du vil” varianten. Harald og Tormod imponerte og forskynte seg med 5 fulle porsjoner. På kvelden så de fleste av oss kino.

Ankom København i fint vår vær om morgenen på fredag. Spaserte så et par timer rundt i byen, og inntok en typisk sunn dansk frokost på MC Donalds. Deretter bar det i minibussen ut til Hillerød, hvor stævnecenteret lå
. Siden Hillerødholmskolen, hvor vi bodde ikke åpna før klokka 16.00, ble det bestemt at det skulle fortrænes, til tross for at vi skulle løpe nattsprint noen timer senere på kvelden
. Vi sleit litt med å finne fram til fortrænings skoven; både gangvei og kjøring i mot enveiskjørt kjøreretning blei benytta før vi endelig fant fram. De mest fornuftige av oss rulla bare ut liggeunderlaga sine og nøt vårdagen, mens 2 i teamet på død å liv skulle løp en runde.

Fortræning

Tormod visste seg å være ekstremt urutinert, da han la i vei i shorts. Han angra løpsantrekket etterpå, etter bl.a å ha løpt gjennom ett par tornekratt.

Så innkvarterte vi oss på skolen og lada opp til kveldens dyst, nattsprinten. Tormod, som har bronsemedalje i NM natt for juniorer var storfavoritt til å ta hjem pokalen i H17-B, han innfridde ikke de tøffe forventningene vi andre la på hans skuldre og måtte ta til takke med en 2.plass. Eivind var sånn passe fornøyd med sin innsats i H17-20E
. Øyvind tok det hele med ro p.g.a en leddbåndskade i kneet, og var da følgelig ikke å finne helt i toppen i H17-20E. Trygve løp et ok løp i H21E, tiltross for en litt dårlig start, 46 minutter og 52. plass. Harald løp samme løypa som Trygve, 5.950meter og brukte 43 minutter. 43 minutter på natta = mosjon, i flg Harald selv.(altså ikke fornøyd han heller)

Undertegnede, i H21AK, kåla allerede på 2 post og la igjen 7 minutter der, og var aldri senere å finne i tetsjiktet. Ingvild har undertegnede ikke lyktes å få noen kommentar fra, dessverre.

Lørdag var det klart for Pallas Klassisk, som gikk på kartet ”Store Dyrehave.” Bortsett fra 2-3 forskremte rådyr var det lite dyr å se. Denne dagen gikk det noe bedre for Raumar løperne, Tormod fikk bla revansje i H17-B, og vant en overlegen seier. Eivind var ikke helt fornøyd, med noe bom tiltross for at han tok det med ro. Øyvind gikk løypa si p.g.a skade. Trygve løp et maks løp i H21AM, og hadde i flg eget utsagn kun et tidstap på 30 sekunder. Imponerende! Harald løp i H21E-2, og brukte 1.16 på 11,5 kilometer. 1.16 på 11,5 kilometer = mosjon, i flg han selv.

Mosjonisten

Undertegnede i H21AM tok en ”Gøien light”, og benytta godt over 4 minutter på et kort strekk som var 75 meter langt. Med slik kokos løping sier det seg selv at man ikke er å finne ”ensam” i tet på resultatlistene. På kvelden spiste vi Pizza i Hillerød, Tormod imponerte stort og kverka 2 pizzaer alene!

Før stafetten på søndag, ble undertegnede som egentlig var satt opp på laget, veiet og funnet for lett(!). Han blei vraka til fordel for yngre og friskere krefter. Øyvind ble beklageligvis syk på Lørdag kveld og var av den grunn aldri aktuell for laget. Undertegnede påtok seg derfor den krevende jobben som lagleder, en jobb han greide med glans. Superlativene hagla mot ham fra fornøyde løpere, og det blei sågar trekt paralleller til Erik Østli.

Det blei raskt bestemt at Raumars herrelag skulle stille inkognito for ikke å røpe formkurve ovenfor
nysgjerrige løpere fra en klubb som kaller seg Østmarka OK, før de neste viktige stafettene i vår. Dermed ble det til at følgende løpere ble meldt på:
1.etappe: Olav Tryggvason
2.etappe: Tor M Hammeren
3.etappe: Eirik Blodøks
4.etappe: Harald Hårfagre.

Ambisjonene laglederen fremsatte om å bli beste norske lag, blei raskt redusert til å prøve å kjempe oss inn foran ÅS-NLH (med Gøien på 2.etappe), Østmarka og OSI 2. Det ble et race av dimensjoner. Raumar veksla 3 sekunder bak ÅS på første etappe, og det lå an til kompis kjøring mellom Tor M. Hammeren og Gøien. Dessverre for oss viste Gøien seg veldig lite lojal ovenfor tidligere klubbkompiser, og nekta å oppgi mer en hvilken førstepost han skulle til. Det gikk som det måtte gå, Tor M. Hammeren gikk på en del sleiver, og vips så veksla vi ca 8 minutter bak ÅS.

Eirik Blodøks gjorde sine saker bra på 3 etappen og løp inn 2 minutter på ÅS, tiltross for store vannblemmer
. Harald Hårfagre la ut på sin 14,5 kilometer lange siste etappe, med et mål; ta igjen ÅS og holde Østmarka bak seg, de løp ut kun ca 1minutt bak Raumar. Det ble mer spennende en vi kunne ane. På publikumspost ca 1,5 kilometer før mål, lå Harald Hårfagre kun 40 sekunder bak ÅS med Per H.Bjerva som ankermann. På siste post var de likt, og det lå an til et gedigent spurtoppgjør. Her var det tydelig at det var MYE prestisje på spill, og alle midler blei benytta for å passere målstreken først. Harald lå hele veien et par meter foran, men få meter før mål i et ganske trangt oppløp, akselererte Bjerva og prøvde å passere Harald, som da la seg ut og hindra Bjerva i å passere. Det endte med at Bjerva spente bein på Harald som gikk skikkelig på trynet ca akkurat på målstreken, og selv med fotofinish var det umulig å avgjøre hvem som egentlig kryssa målseilet først av de to kamphanene. Dette var dagens desidert mest spennende spurt. Østmarka Ok kom ca 1min bak der igjen.
Dessverre endte stafetten med at Raumar blei diska, etter at Eirik Blodøks på 3. etappen feilstempla.


Sjåføren

Da var det bare å ta fatt på hjemveien som gikk med ferje til Helsingborg, og full pinne med mini bussen derfra og hjem. Var tilbake på Romerike ved midnatt, natt til mandag.
Vi hadde en kjempe tur, og takk til sjåfør Svein Lund som gadd å kjøre rundt på oss, og takk til tollerne på svinesund som ikke stoppa oss i kontroll..

Skrevet av Ola ”Skribent” Sander

-scages-


Lunds OK


Fossumløperen


Løpsterrenget søndag

Tags:

Kommentarer er stengt