Hjem > Nyheter > Stafettgull til Norge og Eskil, flott 6. plass på langdistansen

Stafettgull til Norge og Eskil, flott 6. plass på langdistansen

13 august 2018

Eskil løp 2. etappe på det norske herrelaget som tok gull i en ny «thriller» torsdag. Lundanes måtte melde forfall på grunn av magesmerter, men da kom Gaute Steiwer inn og løste 1. etappe utmerket (vekslet som nr. 2, 18 sekunder bak Latvia). Eskil ledet på alle meldepostene, og vekslet tilslutt 4 sekunder foran Storbrittania. Avstanden til antatt sterkeste utfordrer Sveits var 1.19 (de var nr. 9). Magne Dæhli tapte litt i starten, og var tidlig minuttet bak Latvia og nede på 7. pass (22 sekunder foran Sveits). Han fortsatte å løpe jevnt, men tapte stadig noen små sekunder til Sveits. Tilslutt var det forskjellige veivalg, og nok en vanvittig avslutning, og Norge kunne triumfere 4 sekunder foran Sveits!

Stafett-gutta! (Foto: Orienteringsforbundet)

På lørdagens langdistanse var Lundanes utilnærmelig og vant klart. Eskil gjorde et nytt godt løp. Han løp jevnt og trutt uten å gjøre større feil, var nr. 14 på første meldepost, avanserte til 8. og videre til 6. plass. Grattis til Eskil med et fantastisk mesterskap!

Må også nevne at tidligere Raumar-løper Sondre Ruud Bråten var med på det norske stafettlaget som vant stafetten i Pre-O (presisjonsorientering).

Tags:

Share
 1. 15 august 2018 @ 21:32 | #1

  «Same for meg» 😉
  Gratulerer til Gøien!

 2. Skage
  15 august 2018 @ 11:03 | #2

  Kan også legge til at Geir Myhr Øien nå står i historiebøkene som stafettverdensmester i Pre-O sammen med Sondre. I tillegg ble det sølv på Geir individuelt! Geir har jo røttene sine i Eidsvoll O-lag, (vaskekte Råholtgutt!) og er fortsatt aktivt inne på arrangørsiden der. Han løp for Raumar fra klubben ble stifta og tok steg i de etterfølgende oppstartsårene med habile leveranser for klubben, før han foretok en «kontroversiell» overgang til ÅS/NLH i studietiden. Dette «judasspranget» skapte en del kameratslig «dissing» i undergruppa Raumar Ultras, som en del aktive på den tiden vil erindre 🙂 Mener dette var i 2001 eller 2002.
  Med andre ord viser fasiten et tilbakelagt VM på herresiden med høy grad av suksess regnet i både Norge og x-Raumar faktor! Det blir vel der som ellers at «what happens on tour, stays on tour», så ryktene sier intet om det ble Daugavpils under banketten.
  Geir aksler i dag drakta til Ringsaker OK.

Kommentarer er stengt