Hjem > Nyheter > Stafettgull til Norge og Eskil, flott 6. plass på langdistansen

Stafettgull til Norge og Eskil, flott 6. plass på langdistansen

13 august 2018

Eskil løp 2
. etappe på det norske herrelaget som tok gull i en ny «thriller» torsdag. Lundanes måtte melde forfall på grunn av magesmerter, men da kom Gaute Steiwer inn og løste 1. etappe utmerket (vekslet som nr. 2, 18 sekunder bak Latvia)
. Eskil ledet på alle meldepostene, og vekslet tilslutt 4 sekunder foran Storbrittania
. Avstanden til antatt sterkeste utfordrer Sveits var 1.19 (de var nr
. 9). Magne Dæhli tapte litt i starten, og var tidlig minuttet bak Latvia og nede på 7. pass (22 sekunder foran Sveits). Han fortsatte å løpe jevnt, men tapte stadig noen små sekunder til Sveits. Tilslutt var det forskjellige veivalg, og nok en vanvittig avslutning, og Norge kunne triumfere 4 sekunder foran Sveits!

Stafett-gutta! (Foto: Orienteringsforbundet)

På lørdagens langdistanse var Lundanes utilnærmelig og vant klart. Eskil gjorde et nytt godt løp. Han løp jevnt og trutt uten å gjøre større feil, var nr. 14 på første meldepost, avanserte til 8 . og videre til 6. plass. Grattis til Eskil med et fantastisk mesterskap!

Må også nevne at tidligere Raumar-løper Sondre Ruud Bråten var med på det norske stafettlaget som vant stafetten i Pre-O (presisjonsorientering).