Hjem > Nyheter > Pallplassering til Anders på Norgescup, med i jr-VM-kampen på NM-sprint til helga. Tittelforsvarer Silje er også klar for NM-sprinten.

24 mai 2018

I forrige helgs Norges-cup-helg med VM uttaksløp for juniorer gjorde Anders Haga et sterkt løp på søndagens langdistanse og knep en flott 3. plass i et tett felt. På lørdagens løpstest gjorde han også et godt løp som endte med 7. plass etter å ha falt litt av på slutten. Mandagens mellomdistanse endte med 20. plass (totalt blant juniorgutta)
. Dermed ligger Anders på 6
. plass totalt i VM-uttaksrangeringen etter 3 av 4 løp. Det blir dermed en svært spennende lørdag for Anders på NM-sprinten som er det siste uttaksløpet før 6 løpere får VM-klarsignal.

Elias Jonsson, Kasper Fosser og Anders Haga utgjorde pallen i H19-20 på langdistansen.

Det var også 4 Raumar-17-åringer som debuterte på Norgescup i løpene på Kongsberg. I gutteklassen fikk Anders Horvei en flott 22. plass blant 17-18-åringene på langdistansen, og en 33. plass totalt (blant alle juniorgutta) på løpstesten
. På mandagens mellomdistanse ble det mye småbomming på Anders. Øistein var litt uheldig med oppladningen med omgangssyke lørdag. Da ble det et par tunge dager i varmen søndag og mandag, men mandagens løp var et fint steg i riktig retning.

Blant jentene fikk Kristine mange Norgescup-poeng med 16. plass søndag og 20. plass mandag (17-18). Hun fikk en grei 34. plass på løpstesten (blant alle jentene) etter en noe hard åpning
. Hanne fikk også Norges-cup-poeng begge dager i debuten med 36. plass søndag og 32. plass mandag. Hun ble nr 45 på løpstesten.

I tillegg til denne kvintetten stiller Hedda og fjorårets NM-gullvinner Silje til start på NM-sprint i Stavanger, og Raumar stiller med 2 lag i søndagens NM-sprintstafett (mixlag 2 damer og 2 herrer). Disse løpene kan følges live via link på orientering.no.