Hjem > Nyheter > EM gull i stafett til Norge med Eskil på 4. etappe, 4. plass for damelaget med Silje

12 mai 2018

Norge leverte varene for 3
. gang på rad i mesterskapssammenheng, og Olav Lundanes kunne juble for seier etter å ha holdt seg knappe halvminuttet foran Sveits gjennom hele siste etappe
. Eskil løp 1. etappe, og «gjorde jobben», og vekslet som nr
. 8 kun 21 sekunder bak teten. Magne Dæhli hadde dagens beste etappetid, og sendte Olav ut med 25 sekunders ledelse. Vi gratulerer Eskil og lagkameratene med gullet
.

Silje løp 2. etappe, hun var med helt i teten ut fra start etter at Sigrid Alexandersen kom inn 9 sekunder bak på 1. etappe. Etterhvert fikk de to sveitsiske lagene opparbeidet et forsprang, men Silje holdt fortsatt Norge inne i medaljekampen. Hun tapte noe på et veivalg underveis (etter det vi kunne bedømme), og fikk en liten bom på slutten, men det var fortsatt liv i medaljehåpene. På siste etappe ble det en intens kamp om sølv- og bronsjemedaljene. Tilslutt fikk Sverige og Danmark en liten luke til de andre, og ble hhv. nr. 2 og 3, mens Norge fikk en fin fjerdeplass.

For oss som fulgte med «live» ble det to svært spennende stafetter og drøye 4 timer med topp underholdning!