Hjem > Nyheter > Natt-NM: Nytt gull til Eskil

Årets natt-NM bød på mer enn mørke skoger for Raumarløperne i natt.

Lett regn, høyt tempo, tette dueller og gaflinger bød deltakerne på utfordringer underveis.

Løypene var lagt i området ved Rolvsøyhallen, øst i Fredrikstadmarka

.

Før og etter løpet kunne løperne hygge seg inne i hallen.  Der kunne publikum følge med på storskjermen og høre pappa Vister rapportere det som skjedde underveis i løypene.  Raumarpublikummet hadde funnet seg en fin plass på tribunen med god utsikt til storskjermen og mål som var på den ene langsida i hallen.  For å skape riktig nattstemning ble det ca et kvarter før start helt mørkt i hallen, bare storskjermen og tidtakersystemet fungerte.  Men, heldigvis kom lyset tilbake i tide.

Først ut av Raumarløperne var Vilde og Line Maria i D17-18.  Line Maria var offensivt med i klynga som kjempet om bronsemedaljen, men på slutten ble det noen sleiver og Line Maria raste bakover i klynga.  Det ble 11.plass til slutt på henne, og Vilde løp inn til 30.plass i et av sine første skikkelige nattløp.

Marie løp inn til 15.plass i D19-20.  Greit fornøyd med orienteringa, men ga uttrykk for at tempoet i starten var for høyt til at hun klarte å henge med de beste.

På startstreken i eldste juniorklasse for menn sto det 4 Raumargutter.  Eskil, Anders, Sondre og Håvard skulle kjempe blant 31 unge menn om medaljene.  Eskil kom tidlig med i tetklynga på 7 stk, Håvard løp i en duo litt bak, mens Sondre og Anders ikke helt hadde ”natta” denne gang.

Eskil var raskest på slutten, og kunne innkassere nok et NM-gull da han kom inn i hallen som den første av 7 løpere innen 21 sekunder.  GRATULERER!

Silje hadde byttet til Raumardrakt og stakk til skogs midt i klynga av 30 damer.  Det ble bom i starten, men etter hvert tok hun og flere av de andre kraftig innpå Mari Fasting.  I starten var Silje rundt 5 min. bak, men avstaden i mål var skrumpet til drøye 2:30 og holdt til 4.plass.  Fram til bronse og sølv var det ”bare” 9 og 10 sekunder
.

Seniorgutta våre skulle kjempe blant 112 startende, og komme seg gjennom 11,5 km i nattemørket.  Torben lå bra an hele tida, og løp inn til en flott 14.plass så vidt over 3 min. bak ”umulige” Olav Lundanes.  Øyvind, Eirik R. og Trygve måtte finne seg plasser lenger bak i køen denne natta.  De ble nr . 35, 48 og 65.

Tekst/foto: Anne Grethe Rustad